OSB'de Günesten Elektrik Üretecek Protokol Imzalandi

Antalya OSB Yönetimi ile Aktif Bank arasinda, bölge sanayicisinin fabrika çatilarina GES kurmasini kolaylastiracak bir protokol imzalandi. Protokol ile sanayicilere, çati GES projeleri için uygun sartlar saglanmasi konusunda anlasmaya varildi.

OSB'de Günesten Elektrik Üretecek Protokol Imzalandi
Enerji maliyetlerinin sanayicilerin ortak sorunlarindan biri olmasindan hareketle, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlügü ve Aktif Bank arasinda önemli bir protokol imzalandi. Antalya OSB Baskani Ali Bahar’in “Çatilara Özgürlük” adini verdigi projenin uygulanabilir hale gelmesini de saglayan protokol kapsaminda, fabrikasinin çatisina günesten elektrik üretim santrali (GES) kurmak isteyen sanayicilere uygun sartlarda finansman destegi sunulacak.

Finansmana erisim kolaylasti

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlügü Idari Hizmet Binasi’nda gerçeklestirilen imza törenine Antalya OSB Baskani Ali Bahar, Baskan Vekili Hasanali Gönen, Aktif Bank Antalya Kurumsal ve Özel Bankacilik Sube Müdürü Fürgan Aslan Çakan katildi.

Karsilikli atilan imzalar ile bölge sanayicisinin fabrika çatisina GES kurmasi için finansmana erisimi kolaylasti.

Imzaladiklari protokol ile çatilarin özgürlesmesinin önündeki bir engelin daha kaldirildigini belirten Baskan Ali Bahar, “Ülkemizin enerji alanindaki disa bagimliligini azaltmak, sanayicilerimizin girdi maliyetlerini düsürüp daha rekabetçi olmalarini saglamak adina gelistirdigimiz Çatilara Özgürlük projemize, Türkiye’nin en büyük bankalarindan birinin daha destek olmasi, üretimde tam bagimsiz Türkiye idealimiz kapsaminda atilmis çok önemli bir adimdir. Günes enerji santrali yatirimlarina finansman saglayan bankalardan biri olan Aktif Bank’in, projemize ve fabrika çatisina GES kurmak isteyen Antalya OSB sanayicilerine finansman ve EPC hizmetini paket halinde sunup tecrübelerini paylasacak olmasi, ülkemizin enerji anlaminda yüzünü günese dönmesini hizlandiracak önemli bir destektir” dedi.

Kaynak: İHA