MESKI, Içme Suyu Sebeke Kontrollerine Araliksiz Devam Ediyor

“İçel’de su musluktan içilir” ilkesini benimseyen MESKI Genel Müdürlügü, kentin tüm noktalarinda çalismalarina araliksiz devam ediyor. Il genelinde içme suyu dezenfeksiyon çalismalarini yüksek düzeyde tutan MESKI ekipleri, denetimlerini periyodik olarak gerçeklestiriyor.

MESKI, Içme Suyu Sebeke Kontrollerine Araliksiz Devam Ediyor
İçel Büyüksehir Belediyesi İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Genel Müdürlügüne bagli Aritma Tesisleri Dairesi Baskanligi Içme Suyu Aritma ve Havza Koruma Sube Müdürlügü teknik ekipleri, il genelinde içme ve kullanma sularinin dezenfeksiyonlarini gerçeklestiriyor ve içme kullanma suyu kalitesini sürekli izliyor. Düzenli olarak devam eden MESKI çalismalari sayesinde İçelliler suyu musluktan güvenle tüketiyor.

6 bin 235 içme suyu numunesi alinarak, 96 bin 524 parametre kontrol edildi

Özellikle son dönemlerde dünya genelini etkisi altina alan korona virüs (Covid-19) salgini sonrasi MESKI ekipleri, su sanitasyonu konusunda daha büyük bir titizlikle çalismaya devam ediyor. Her türlü zorlu sartlara ragmen İçel’in en ücra yerlerine kadar ulasan ekipler, araçlarin gidemedigi yerlerde insan gücüyle klor ikmallerini gerçeklestirip sebeke kontrollerini sagliyor. MESKI ekipleri, 1 Nisan 2019 yilindan bugüne kadar 6 bin 235 noktadan numune alimi ve 96 bin 524 parametre kontrolü gerçeklestirdi.

“Vatandaslarimiz sebeke sularini kurumumuz güvencesiyle gönül rahatligiyla tüketebilir”

MESKI Genel Müdürlügünün konu ile ilgili açiklamasinda, içme ve kullanma sularinin il ve ilçe saglik müdürlükleri tarafindan da sürekli izlendigi ve il genelinde her ilçeden periyodik numuneler alindigi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

“İçel Büyüksehir Belediye Baskanimiz Vahap Seçer’in öncülügünde kentimizin tüm noktalarinda titizlikle yürüttügümüz çalismalar devam etmektedir. Türkiye’nin en daginik cografyasina sahip illeri arasinda yer alan kentimizin tüm noktalarinda, kurumumuzca dagitilan içme ve kullanma sulari, kalifiye mühendisler ve teknik ekiplerimizin üstün gayretleri ile düzenli olarak kontrol edilmektedir. Araçlarin giremedigi muhtelif bölgelerde de ekiplerimiz tarafindan çok zor sartlarda taviz vermeksizin klorlama islemi yapilmaktadir. Ayrica, vatandaslarimiz tarafindan ‘ALO 185’ çagri hatti üzerinden bize ulastirilan sikayetler ve talepler de degerlendirilmektedir. Bu dogrultuda sikayet odakli alinan içme suyu numunelerinde yapilan analizlerin geneli uygun çikmaktadir. Uygun çikmayan sular ise binanin kendi deposunun uygunsuzlugundan kaynaklanmaktadir. İçel genelinde yapilan analizlerin, sinirlarin altinda yer aldigi görülmektedir. Su kalitesinin otomasyonla izlenmesi ve kontrolü için gerekli çalismalara hizla devam edilmektedir. Vatandaslarimiz sebeke sularini kurumumuz güvencesiyle gönül rahatligiyla tüketebilir.”
Kaynak: İHA