Kron Ve Vodafone Business Is Ortakligina Gitti

Kron'un, Vodafone Business ile is birligi kapsaminda hayata geçirilen 'Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi' çözümü, 'dünyada bu alanda bir telekomünikasyon sirketi ile gelistirilen ilk servis' olma özelligi tasiyor.

Telekomünikasyon, finans, enerji ve saglik gibi sektörlerde yer alan birçok global firmaya yazilim ürünleri sunan Kron'un, Vodafone Business ile is birligi kapsaminda hayata geçirilen "Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi" çözümü "dünyada bu alanda bir telekomünikasyon sirketi ile gelistirilen ilk servis" olma özelligi tasiyor.

Kron’dan yapilan açiklamaya göre, Ayricalikli Erisim Yönetimi (PAM) yazilim üreticisi olarak global arenada faaliyet gösteren sirket, Vodafone Business ile bir is ortakligina imza atti.

Is ortakligi kapsaminda dünyada bu alanda bir mobil operatör ile gelistirilen ilk servis olma özelligi tasiyan Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi hayata geçirildi. Gücünü Kron’un dünya çapinda taninan Single Connect platformundan alan Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi ile Vodafone Business, PAM hizmetini müsterilerine sunmaya basladi.

- "Sektörde bir ilk olabilecek çözümler gelistirmeye basladik"

Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen Kron Genel Müdürü Mete Sansal, is birliginden memnuniyet duyduklarini belirterek, "Vodafone Business ile uzun zamandir çalisiyoruz. Is birlikteligimizin kapsamini son zamanlarda daha da genisleterek birlikte sektörde bir ilk olabilecek çözümler gelistirmeye basladik. Karsilikli görüsmelerimiz sonrasi sirketlerin daha ekonomik olarak faydalanabilecegi bir PAM çözümünü ortaya çikardik. Yaptigimiz degerlendirme sonucunda 'cloud' (bulut ortam) müsterilerinin ihtiyaçlarini karsilayabilecek ve daha ekonomik bir çözüm olan Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi’ni hayata geçirdik. Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi çözümünde yine Single Connect altyapisi üzerinden ilerliyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Veri güvenligi kurumlarin olmazsa olmazlari arasinda yer aliyor"

Vodofone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Meltem Bakiler Sahin ise sunlari kaydetti:

"Farkli sektörlerde faaliyet gösteren sirketlerin ihtiyaçlarini analiz ederek basta baglanti, veri merkezi ve siber güvenlik gibi çözümlerimizle rekabet avantaji saglamalarina destek oluyoruz. Dijitallesmenin düne nazaran çok daha hizlandigi bugünlerde, veri güvenligi kurumlarin olmazsa olmazlari arasinda yer aliyor. Veri güvenliginin saglanmasinda önemli rol oynayan erisim güvenligi de önemli konularin basinda geliyor. Kron ile gelistirdigimiz is ortakliginda Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi ile Ayricalikli Erisim Yönetimi’ni çoklu-kiracili (multi-tenant) yetkinliklere sahip bir hizmet olarak sunuyoruz."

- Bulut üzerinde tüm hareketler izlenebiliyor

Öte yandan açiklamaya göre, Vodafone Business, Vodafone Güvenli Erisim Yönetimi ile çözümü kullanan müsterilerine hem güvenlik ihtiyaçlari hem de bagli olduklari regülasyonlar geregi, bulut üzerinde host ettikleri sunuculara erisimlerde kimin ne zaman, hangi amaçla ve ne tür islemler yaptigini kayit altina alma ve geriye dönük izlenebilme olanagi sunuyor.

Kurumsal firmalarin iç ve dis siber güvenlik tehditlerine karsi Kron tarafindan gelistirilen Single Connect ürünü, erisim ve veri güvenligi konusunda genis kapsamli modüllere sahip bir yetkili hesap erisim güvenligi platformu. Bilisim altyapi sistemlerindeki tüm yetkili erisimleri yöneterek veri güvenligi saglayan ürün, sahip oldugu modüler yapisi ve ajansiz mimarisi sayesinde çok kisa sürede devreye aliniyor. Gelismis oturum yönetimi sayesinde de kötü niyetli eylemleri gerçeklesmeden gerçek zamanli olarak tespit ederek önlüyor ve kayit altina aliyor.

Kaynak: AA