Günde 2 Bin 600 Kisiye Asi Yapilan Aksaray'da Nüfusun 3'Te 2'Si Asilandi

Korona virüsle etkin mücadele sergileyen Aksaray’da günlük yaklasik 2 bin 600 kisi asilanirken, yaklasik 420 bin nüfusa sahip kentte nüfusun 3’te 2’si asilandi. Saglik Müdürlügü kurdugu mobil saglik ekipleriyle de vatandasin ayagina kadar giderek asisini yapiyor.

Günde 2 Bin 600 Kisiye Asi Yapilan Aksaray'da Nüfusun 3'Te 2'Si Asilandi
Korona virüsle etkin bir mücadelenin yürütüldügü Aksaray’da asi uygulama çalismalari da araliksiz ve hizla devam ediyor. Il Saglik Müdürlügü ekipleri hastane, aile hekimligi, saglik ocagi gibi yerlerin disinda olusturdugu mobil ekiplerle de kapi kapi gezerek vatandaslari asiliyor. Yaklasik 420 bin nüfusu sahip kentte nüfusun 3’te 2’si asilanirken, günde yaklasik 2 bin 600 kisiye asi yapiliyor. 12 bin isçinin çalistigi Aksaray Organize Sanayi Bölgesine yönelik Il Saglik Müdürlügü tarafindan olusturulan 3 ayri mobil asi ekibi fabrikalarda çalisan personeli bir bir asiliyor. Hastaneye gidemeyen, engelli, özel durumu olan tüm vatandaslara da ulasan mobil asi ekibi, vatandasin ayagina kadar gidip asi yapiyor.

Aksaray üzerine düseni en güzel sekilde yapti”

Asilama çalismalarinin çok iyi bir seviyede ilerledigini belirterek saglik personelinin araliksiz çalistigini vurgulayan Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, “Aksaray’da asilama çok iyi gidiyor. Biliyorsunuz bir günde 2 bin 600’ün üzerinde Saglik Müdürlügümüz asi yapti. Biz aile hekimlerimizle birlikte bir toplanti yaptik bundan önce. Asi vurmada Aksaray aslinda ortalamalarin üzerindeydi, bir ara ortalamanin altina düstü. Ama Saglik Bakanligimizin görsel olarak yayinladigi asinin mutlaka olunmasi gerektigi çalismalar, görseller, temkinler ve paylasimlardan sonra Aksaray’da da çok ciddi anlamda vatandaslarimiz asiya ilgi gösterdi. Su anda Aksaray’da asi olma ile ilgili zihinlerde hiçbir soru isareti kalmadi. Saglik çalisanlarimiz, aile hekimlerimiz her yerde vatandaslarimizin sirasi geldiginde gidip asilarini vurabilirler. Vaka sayisinda da gerçekte çok çok azaldi vakalarimiz. Insallah en kisa sürede maviyi de görecegiz. Vaka sayilari da sifira düsmüs olacak. Bu anlamda da Aksaray üzerine düseni en güzel sekilde yapti. Su anda biz yaklasik olarak Aksaray nüfusunun 3’te 2’sine yakinini asilamis olduk. Bu hizla gidersek kisa sürede Aksaray’in tamamini asilamis olacagiz” dedi.



“Saglik ekipleri ayagimiza kadar geldi”

Organize Sanayi Bölgesinde fabrikada isçi olarak çalisan Muharrem Acar (41), “Saglik ekipleri ayagimiza kadar geldi. Herkesin asi olmasini rica ediyoruz. Hiçbir sikinti sorun olmuyor, her sey gayet saglikli ve güzel. Bu hastaliktan kurtulmak için, ülkemiz için herkesin elini tasin altina koymasi gerekiyor” dedi.

Aile hekimliginde asisini yaptiran Tamer Çaglak (46) da, “Su an asimizi olduk. Illaki devletimiz bunu önerdiyse asiyi olacaksin yani" derken, hastanede asisini yaptiran Mustafa Ismik (44), “Korona asisinin ikisini de vurdurdum. Devletimizden Allah razi olsun bu imkani bize sagladi. Bütün halkimizdan da asilarini yaptirmasini isterim. Biran önce rahat günlere kavusmamiz için bu asilarimizi günü geldiginde vurulalim” diye konustu.

Fabrikada isçi olarak çalisan Hürü Yumusak (39) da, “Insallah bu hastaliktan kurtulacagiz bu asilar sayesinde. Çok mutluyum, asidan da korkmuyorum. Herkese de tavsiye ederim çünkü bu hastalik gitsin Türkiye’den” dedi.

Bir diger fabrika personeli Saniye Kaya (33) ise, “Asi yapmak için Saglik Bakanligindan is yerimize kadar geldiler. Tesekkür ederim. Herkesin vurulmasini da isterim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA