Giresun Kümbet Yaylasi Kaya Tirmanicilarinin Da Gözdesi Olacak

Giresun Doga Sporlari Kulübü (GIDOSK) tarafindan sehrin turizm alanlarindan birisi olan Kümbet Yaylasi’nda kaya tirmanis rotasi belirlenerek tirmanis yapildi.

Giresun Kümbet Yaylasi Kaya Tirmanicilarinin Da Gözdesi Olacak
Dernek üyelerince yapilan kesfin ardindan Kümbet Yaylasi Koçkayasi sirtlarinda tirmanisa uygun bir nokta belirlendi. Orta seviye olan bu nokta ekibin çalismasinin ardindan Ordu Dagcilik Kulübü ve Samsun Explorer Dagcilik Kulübünden katilan ekiplerce kaya tirmanisi etkinligi gerçeklestirdi.

Giresun, Ordu ve Samsun dagcilik kulüplerinin katilimi ile yapilan etkinlikte Giresun’da kaya tirmanisi bölgesinin olusmasi için çalisma baslatilacagi belirtildi.

Giresun Doga Sporlari Kulübü Baskan Ahmet Kiliç, Giresun’un önemli turizm alanlarindan birisi olan Kümbet Yaylasi Koçkayasi mevkiinin kaya tirmanisi için uygun bir bölge oldugunu belirterek, “Türkiye genellikle turistik bölgelerinde hazirlanmis kaya tirmanis rotalarina yurt içi ve disindan birçok ziyaretçi ugramakta. Kümbet Yaylasi Koçkayasi mevkiide bu is için oldukça uygun. Ordu ve Samsun illerinden gelerek Kümbet yaylasinda kaya tirmanisi bölgesi olusturulmasi için emek veren Ordu Dagcilik Kulübü ve Samsun Explorer Dagcilik Kulübü’ne tesekkür ederiz. Temmennimiz buranin da turizme kazandirilmasidir” dedi.

Kaynak: İHA