Ekolojik Bahçeler, Personeli Doga Ile Bütünlestirecek

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Dekanligi tarafindan yapimi tamamlanan ULUZEKO Ekolojik Bahçe projesinin açilisi gerçeklestirildi. Toplam 10 dönümlük bir alan üzerinde hayata geçirilen Ekolojik Bahçeler’de üniversitede görev yapan personelin yararlanmasi hedefleniyor.

Ekolojik Bahçeler, Personeli Doga Ile Bütünlestirecek
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz’un göreve gelmesinin ardindan alt yapisi ve diger hazirliklarinin tamamlanmasi yönünde talimat verdigi Ekolojik Bahçeler’in açilisi gerçeklestirildi.

Açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Prof. Dr. Adem Dogangün, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut, MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çagatan Taskin, Sürdürülebilir Kampüs Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoglu, akademisyenler ve çok sayida personel katildi.

Törende konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Ziraat Fakültesi Dekanligina ve Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlügüne tesekkür etti. Göreve geldiklerinin ilk 4 ayindan itibaren memnuniyet anketlerine basladiklarini açiklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Yilda iki kez anket yaptiriyoruz. Simdiye kadar 4 anket yaptik. Temmuz ayinda yenisini yapacagiz. Istekler, beklentiler ve eksik yönlerimizi bu yöntem ile tespit ediyoruz. Özellikle sunu belirtmek istiyorum ki; ilk kez ögrenciler bazinda büyük bir memnuniyet orani yakaladik. Yaklasik yüzde 60’lik bir memnuniyet orani gördük. Bu bizi hem sevindiriyor hem de daha isimizin bitmedigini gösteriyor. Akademik ve idari personel memnuniyeti ise çok daha yukarilarda çikiyor. Üniversitemizde hayata geçirecegimiz projeler ile yönetimden beklenen adimlari birer birer atmaya devam edecegiz. Ekolojik Bahçe çalismasi da bu geri dönüslerden aldigimiz bir proje önerisiydi. 60 metrekarelik, 112 parselden olusan bir alani hazirladik. Ilk asamada 50 parsele talep geldi. Gelecek dönemde buranin yetmeyecegine ve büyük bir talep görecegine inaniyorum. Üniversitemize, akademik ve idari personelimize hayirli olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Ekolojik bahçeler bilinçli tarimin önünü açacak

Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut ise konusmasinda günümüzde insanlarin yogun mesai ortamindan uzaklasmaya ve dogal ortamlari tercih etmeye basladigina isaret etti. Bu amaçla üniversitede görev yapan personel için Ekolojik Bahçe projesini hayata geçirdiklerini aktaran Dekan Prof. Dr. Ilhan Turgut; “Bu gördügünüz alan benim asistanligim döneminde de ayni amaçla kullaniliyordu. Ancak zaman içerisinde kullanimi durduruldu ve her yeri çalilar kapatti. Rektörümüzün talimati ile biz yeni bir alan olusturduk ve her seyi yeniden tasarlayarak ciddi talep gören bir yer haline getirdik. Tarima gönül veren akademik ve idari personelimize bitki yetistirmek konusunda bir bilinç olusturmak ve birlikte üretim yapmayi hedefliyoruz” dedi.

Programin organizasyonunu gerçeklestiren Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörü Prof. Dr. Güray Salihoglu da toprak, su ve hava olmadan yasamin mümkün olmayacaginin altini çizdi. Temiz hava, toprak ve suya sahip çikmak için ugras verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Güray Salihoglu; “Sürdürülebilir Kampüs Koordinatörlügü olarak; üniversitemizin degerlerini ve ilgi görecek projelerini degerlendirmeye gayret ediyoruz. Bugün açilisini yaptigimiz proje tam anlamiyla bu hedefe hizmet etmektedir. Bahçelerin düzenlenmesi ve personelimizin hizmetine sokulmasi sürecindeki yogun çalismayi Sürdürülebilir Kampüs Projesi Koordinatörlügü olarak Prof. Dr. Sule Turhan ve ekibimizle birlikte çok yakindan takip ettik. Bu vesile ile projede emegi olan herkese bir kez daha tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Davetliler ekolojik bahçelerin açilisinin ardindan Ziraat Fakültesi Dekanligi’nin belirledigi alana agaç dikti. Çok sayida mazi agaci, fistik çami ve akçaagaç toprakla bulusturuldu. Etkinlik, Prof. Dr. Sezen Özeke koordinatörlügünde BUÜ Egitim Fakültesi ve Devlet Konservatuvari ögrencilerinden Tugay ve Mehmet Bütün kardeslerin gerçeklestirdigi konser ile tamamlandi.
Kaynak: İHA