Düzce Üniversitesi Dünya Siralamasinda 3. Oldu

Dünyanin en saygin degerlendirme kuruluslarindan olan Times Higher Education’in yaptigi ve son 50 yil içerisinde kurulan dünyadaki en iyi üniversitelerin siralandigi 2021 Genç Üniversiteler Dünya Siralamasi’nda (Young University Rankings 2021) Düzce Üniversitesi, yine dünyada ve Ülkemizde dikkat çekici basarilara imza atti.

Düzce Üniversitesi Dünya Siralamasinda 3. Oldu
Türkiye’den 31 üniversitenin girebildigi siralamada Düzce Üniversitesi, Ülkemiz devlet üniversiteleri arasinda üçüncü, Türkiye üniversiteleri arasinda ise 11. sirada yer alma basarisi gösterdi. Dünyada ise Düzce Üniversitesi; Ülkemizden Atilim Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile birlikte 351-400 arasinda kendine yer bularak istikrarli yükselisini sürdürdü.

2020 yilindan itibaren, genel Dünya Siralamalari (THE World Rankings), Yükselen Ekonomiler (THE Emerging Economies) Siralamasi ve Etki Siralamasi’nda (THE Impact Rankings) sürekli üst siralarda yer alma basarisini gösteren Düzce Üniversitesi, gerçeklestirdigi katma degerli bilimsel faaliyetler ve edindigi degerli tecrübeler ile uluslararasi alanda da basarilarina her geçen gün yenilerini ekliyor.
Kaynak: İHA