Cumhurbaskani Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin Ile Telefonda Görüstü

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, Rusya’dan Türkiye’ye uçuslarin 22 Haziran itibariyla baslamasindan memnuniyet duyduklarini ifade ederek, 30 Temmuz’da Moskova’da düzenlenmesi planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantisinda TürkiyeRusya arasinda 100 milyar dolarlik ticaret hacmi hedefine ulasmak için atilacak adimlari ele alacaklarini dile getirdi.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile telefonda görüstü.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, görüsmede, Türkiye-Rusya iliskileri ve bölgesel gelismeler ele alindi.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede, Rusya’dan Türkiye’ye uçuslarin 22 Haziran itibariyla baslamasindan memnuniyet duyduklarini ifade ederek, 30 Temmuz’da Moskova’da düzenlenmesi planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantisinda Türkiye-Rusya arasinda 100 milyar dolarlik ticaret hacmi hedefine ulasmak için atilacak adimlari ele alacaklarini dile getirdi.

Susa ziyaretinde Ermenilerin bölgede yol açtigi yikima bizzat sahit oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, Ermenistan’in artik barisa ve is birligine odaklanmasi ve Üçlü Bildirilerin tam olarak uygulanmasi gerektigini vurguladi.

Suriye’de rejimin sahada ihlalleri artirdigina isaret eden Erdogan, PKK-YPG’nin Afrin’de bir hastaneyi hedef almasinda da görüldügü üzere terör saldirilarini yogunlastirdigina ve bölgedeki terörist varliginin güvenlige ciddi tehdit olusturduguna dikkati çekti.

Kaynak: AA