BMX Super Cross Dünya Kupasi Öncesi Coskulu Lansman

Sakarya Büyüksehir Belediyesinin organizasyonu ile Ekim ayinda düzenlenecek olan BMX Super Cross Dünya Kupasi’nin lansmani yapildi. Lansmanda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, "Ayçiçegi Bisiklet Vadisinde geçen yil Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu ve 2020 Dag Bisikleti Dünya Maraton Sampiyonasi’ni üstlendik. Bu yil da BMX Dünya Kupasi’na da ev sahipligi yapacagiz” dedi.

BMX Super Cross Dünya Kupasi Öncesi Coskulu Lansman
Ayçiçegi Bisiklet Vadisi, dünyanin konusacagi bir organizasyona daha ev sahipligi yapiyor. 2020 Dünya Dag Bisikleti Maraton Sampiyonasi’ndan 1 yil sonra BMX Super Cross Dünya Kupasi, Sakarya’da gerçeklestirilecek. 23-24 ve 30-31 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilecek olan ve 200 sporcunun pedal çevirecegi sampiyonanin lansmani ise Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde yapildi. Lansman törenine Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoglu, Belediye Baskani Ekrem Yüce, AK Parti Il Baskani Yunus Tever, Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci, Dünya Bisiklet Birligi Temsilcisi Farhad Aliyev, Büyüksehir bürokratlari, Türkiye Bisiklet Federasyonu üyeleri ve vatandaslar katildi.

Gösterilerle baslayan lansmanda, sporcularin yaptigi paten ve bisiklet sovlari programa renk katti. Törende ayrica Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nden start alan dünya maratonu ile diger yarislari içeren video gösterimi yapildi. Açilis konusmasini yapan Baskan Yüce Sakarya’nin festival, fuar, sampiyona ve farkli etkinliklerle gerçek bir bisiklet sehri olacagini söyledi.

Yüce, Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde bu yil Dünya Bisiklet Birligi (UCI) faaliyet programinda yer alan BMX SuperCross’un yani sira Dag Bisikleti Maraton Serisi ve MTB Cup yarislarinin da düzenlenecegi bilgilerini paylasti.

Lansman öncesi Bisiklet Mola Kiraathanesinin açilisi gerçeklesti

Ekim ayinda düzenlenecek olan BMX Super Cross Dünya Kupasi’nin lansmani öncesi ise Büyüksehir Belediyesi’nin bisiklet tutkunlari için Ayçiçegi Bisiklet Vadisi’nde hayata geçirdigi Bisiklet Mola Kiraathanesinin açilisi gerçeklesti. Türkiye Belediyeler Birligi’nin katkilariyla hayata geçirilen kiraathanenin açilis töreninde ise Sakarya’nin bisiklet alaninda yürüttügü faaliyetlerin sunumu yapildi. Dünya Motosiklet Sampiyonu olan Milletvekili Sofuoglu, TBF Baskani Küçükbakirci ve Baskan Yüce, tören alaninda hazirlanan bisiklet simülasyon yarisinda yaristilar. Açilis kurdelesini kesen Baskan Yüce, “Dünyanin en donanimli ve modern merkezi Ayçiçek Bisiklet sampiyonlarin tesisi oldu. Hemserilerimiz ve bisiklet sporculari burada kitap okuyup birlikte vakit geçirecekler” dedi.



Bisiklet sporunun kalbi 2021 yilinda Sakarya’da atacak

Lansmanda konusan ve Sakarya’nin önümüzdeki süreçte hayata geçirilecek projelerle gerçek bir bisiklet sehri olacagina vurgu yapan Baskan Yüce, "Uluslararasi bisiklet organizasyonlariyla is birligi içerisinde pek çok bisiklet projesi üretiyoruz. Ayçiçegi Bisiklet Vadisinde geçen yil Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu ve 2020 Dag Bisikleti Dünya Maraton Sampiyonasi’ni üstlendik. Bu yil Dag Bisikleti Maraton Serisinin bir etabi burada oynanacak. Bunun disinda Sakarya MTB Cup yine burada düzenlenecek. Son olarak da bizi en çok heyecanlandiran BMX Dünya Kupasi’na da ev sahipligi yapacagiz. Sampiyonalar ve yarismalar disinda festivaller, fuar organizasyonlari ve çesitli etkinliklerle sonbahar aylarinda Sakarya gerçekten de ‘Bisiklet Sehri’ olacak. Bisiklet sporunun kalbi 2021 yilinda Sakarya’da atacak. Sizleri bu uzun soluklu ve heyecanli etkinliklerde mutlaka görmek istiyoruz. Dünya kupasinin, sampiyona yarislarinin, festivallerin, fuar organizasyonlarinin hayirli olmasini diliyorum. Burasi benim evim ve tüm dünya benim misafirim" diye konustu.



TBF Baskani Erol Küçükbakirci: "Bu tip organizasyonlar insallah örnek olacak"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskani Erol Küçükbakirci, "Bisiklete yatirim yapan mutlaka kazaniyor. Dolayisiyla bu tip organizasyonlar insallah örnek olacak. Her geçen gün bisikletin önemi artiyor. Bisiklet bir yasam biçimi oldu. Buraya bir veledrom yapilirsa 36 tane olimpiyat madalyasinin oldugu bransta, 6 madalyayi mutlaka Türkiye’ye getiririz olimpiyatlarda" seklinde konustu.



Dünya Bisiklet Birligi Temsilcisi Aliyev: "Dünya BMX bisikletleri bittigi andan itibaren siraya girecekler"

Dünya Bisiklet Birligi Temsilcisi Ferhad Aliyev, "Bizim için onur verici durum; Azerbaycan Milli Takiminin sporcusu Salcano Sakarya Bisiklet Takiminin bir parçasi olmasidir" ifadelerini kullandi.

Vali Yardimcisi Ersin Emiroglu, "BMX Dünya Kupasi bu ilde bu parkurda düzenlenecek. Olimpik bir brans, dünyada olimpiyatlarda yarisilan bir sporun parkuru. Bu parkura Dünya BMX bisikletleri bittigi andan itibaren siraya girecekler, antrenman için burayi tercih edecekler. Bizim elimizde böyle bir parkur varken, gençlerimiz ve çocuklarimizi lütfen bu bransa yöneltelim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA