Baskan Dogan Açiklamasi ''Önceligimiz Alt Yapi Olmak Zorundadir''

Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, sel felaketinin ardindan halka yapilabilecek en büyük hizmetin alt yapi modernizasyonu oldugunun bir kez daha görüldügünü söyledi.

Baskan Dogan Açiklamasi ''Önceligimiz Alt Yapi Olmak Zorundadir''
Hafta sonu ilçede yasanan sel felaketi nedeniyle bir açiklama yapan Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan, yillardir ihmal edilen altyapinin ilçede büyük sorun yaratmaya devam ettigini söyledi.



Baskan Dogan, "Emet ilçemizde yillardir ihmal edilen alt yapisinin nelere mal olabilecegini bu hafta sonu hep birlikte gördük. Allah muhafaza daha siddetli ve uzun süreli bir yagista istenmeyen sonuçlarla da karsilasmamiz mümkün. Bilindigi üzere belediyemiz tarafindan tüm projeleri tamamlanan ve ihale asamasina getirilen alt yapi yapiminda yagmur kanallari projesi de yer aliyor. 35 milyon 500 bin TL’ye mal olacak içme suyu konvansiyonel tip paket aritma tesisi, isale hatti, enerji nakli, 76 milyon TL’ye mal olacak kanalizasyon, yagmur kanallari ve içme suyu sebeke insaatlari, 11 milyon TL’ye mal olacak atik su aritma tesisleri projeleri tamamlanarak toplamda KDV dahil 145 milyon TL’ye mal olacak alt yapi modernizasyonumuz ihale asamasina getirildi.

Ankara ve bölge müdürlükleri nezdinde çalismalarimiz alt yapi ihalesi ile ilgili olarak olgunlastiriliyor. 145 milyon TL’lik yatirimin bilindigi üzere yarisi devletimizce hibe yoluyla elde ediliyor. Geri kalan 70 milyondan fazla kismi ise belediyemiz öz kaynaklari, kredi finansman vb. metotlarla çözülecek.. Bu konuda sona geldigimizi daha önceki açiklamalarimizda ifade etmistik. Temmuz veya Agustos meclis toplantimizda isin sonunu görüp, ihale yapimini görecegiz. Maalesef yillardir ihmal edilen alt yapimiz halkimizin yasamini olumsuz etkilerken, maliyetlerin artmasi ile belediyemizin de mali yükünü artirmaktadir. Bizler göreve geldigimizden bu yana tribüne oynamadan halkimizin refahi için mücadele ettik. Devraldigimiz borçlar için kaynaklar olusturarak ödeme yoluna giderken, yeni yatirimlarimiz içinde yeni kaynaklar olusturduk. Hamdolsun hükümetimiz sayesinde kaynak bulmaya da devam ediyoruz. Sel felaketi gösterdi ki önceligimiz alt yapi olmalidir. Bu yönde çalismalarimiz araliksiz devam edecek’’ dedi.

Kaynak: İHA