Atil Tarim Arazileri Keçiboynuzuyla Sifa Kaynagi Olacak

Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan finanse edilen "Tarim arazilerinin kullaniminin etkinlestirilmesi" çalismalari kapsaminda Erdemli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanan "Atil tarim arazileri keçiboynuzuyla sifa kaynagi oluyor" projesinin tanitim toplantisi yapildi.

Atil Tarim Arazileri Keçiboynuzuyla Sifa Kaynagi Olacak
Toplantinin açilisinda konusan Erdemli Kaymakami Avni Kula, Erdemli’nin bereketli topraklara sahip oldugunu söyledi.



İçel, Adana ve Antalya gibi illerin tarimsal üretimde çok büyük öneme sahip oldugunu ifade eden Kula, "Özellikle ilçemiz Erdemli’de toprak hiç ölmüyor, 12 ay süreyle isliyor ve her türlü tarimsal ürün yetisiyor. Tabi bu arada tarimsal arazi nüfusa oranla azaliyor. Bu açidan özellikle kirsal kesimdeki insanlara gelir getirici olmasi açisindan keçiboynuzu üretimini önemsiyoruz. Proje hayirli olsun" dedi.

İçel Tarim ve Orman Il Müdürü Arif Abali da Türkiye’de 18 bin ton keçiboynuzu üretiminin yapildigini, bu üretimin yaklasik yüzde 41’ini gerçeklestiren İçel’in 7 bin ton üretimle birinci oldugunu belirtti.

Abali, hazirlanan proje ile üretimi 10 bin tona, Türkiye genelindeki payi ise yüzde 50’ye çikartmayi hedeflediklerini kaydetti.

Pandemi döneminde keçiboynuzu talebinin arttigina dikkat çeken Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mesut Yildiz ise geçen yil keçiboynuzunun dalinda 7 ile 14 lira arasinda alici buldugunu bu nedenle ürünün çok degerlendigine dikkat çekti.

Alata Bahçe Kültürleri Arastirma Enstitüsü Müdürlügü tesislerinde düzenlenen tanitim toplantisina Erdemli Kaymakami Avni Kula, Tarim ve Orman Il Müdürü Arif Abali, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Erhan Erdogan, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mesut Yildiz, Erdemli Ziraat Odasi Baskani Rasim Sahin, mahalle muhtarlari ile bakanlik teknik elemanlari katildi.

Kaynak: İHA