AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, CHP'li Belediye Baskanlarina Elestirdi Açiklamasi

'Bazi sehirlerde simdi iktidardalar, seçmen tercihidir saygi duyariz. Ama lütfen göz ucuyla takip edin Ankara, Istanbul, Adana, İçel'den baslayarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri. Eger tas üstüne tas koydularsa söyleyin' 'Durmadan bir asik edebiyati yapiyorlar ama ellerindeki imkanlarla da bakiyorsun bol bol heykel açiyorlar. Bugün sabah yine gördüm yine bir heykel açilisi vardi, demek ki bunlarin ihtiyaci heykelmis'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Lütfen göz ucuyla takip edin Ankara, Istanbul, Adana, İçel'den baslayarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri. Eger tas üstüne tas koydularsa söyleyin." dedi.

Özhaseki, kentteki temaslari kapsaminda Kahramanmaras Valisi Ömer Faruk Coskun'u makaminda ziyaret ederek, kendisiyle bir süre basina kapali görüstü.

Daha sonra Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör'ü ziyaret eden Özhaseki, burada gazetecilere, Kahramanmaras'ta bulunmaktan dolayi mutlu oldugunu dile getirdi.

Özhaseki, belediyecilikte istisare etmenin ve ortak aklin kullanilmasinin önemine isaret ederek, bu kapsamda güzel çalismalari olan Kahramanmaras'ta ders çalisacaklarini ifade etti.

Türk siyasi tarihinin dönüm noktalarinin bulundugunu, bunlarin hiç unutulmadigini anlatan Özhaseki, belediyecilik tarihine de iz vuran en önemli tarihin 1994 yilinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in belediye baskanligina seçilmesi oldugunu aktardi.

Özhaseki, belediyelerde yapilan önemli hizmetler sonrasi vatandaslarin kendilerini iktidara getirdigini belirterek, söyle konustu:

"Iktidar olduktan sonra da çok sükür biraz daha vites büyüttük. O dönemde, marka sehirler diye Avrupa'nin sehirleriyle yarisacak projeler ortaya koydugumuz dönem oldu. Bütün sehirlerde dikkat edin, büyük projelerin tamami neredeyse 2000'li yillardan sonradir, bizim iktidarimiza tesadüf eder. Sayin Cumhurbaskanimiz israrla der ki 'Biz gönül belediyeciligi insa etmeye çalisiyoruz' evet is yapabiliriz, köprüler yapariz, alt geçitler yapariz, büyük devasa yesil alanlar, sosyal tesisler yapariz, meydanlar yapariz. Ama milletle beraber yapacagiz, onlarin duasini, gönlünü alarak yapacagiz. Büyüklerimizin ellerini öpecegiz, küçüklerimize de hürmet edecegiz ve insanlarla iliskiyi asla kesmeyecegiz, gönül belediyeciligini insa edecegiz. Bu kavramlar bos kavramlar degil, alti dolu dolu, her dönemini yasayarak ortaya koydugumuz kavramlar. Çok sükür böyle oldugumuz içindir ki biz kendi partimizi iktidara tasidik, genel iktidarda da yerel iktidarda da vatandas bize oyunu esirgemiyor."

Mehmet Özhaseki, belediyelerin kisitli bütçelerinin bulundugunu ve sehrin en önemli ihtiyaçlarinin belirlenerek bu bütçeden kaçak verdirilmeden dogru kullanilmasi gerektigini söyledi.

- "Ellerindeki imkanlarla bol bol heykel açiyorlar"

Mehmet Özhaseki, iyi isler gerçeklestirmek ve milletin duasini almak için çok çalistiklarini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Dikkat edin CHP'nin yapmaya çalistigi bastan sona algi operasyonudur. Olmayan bir seyi varmis gibi, yapmadiklari bir seyi yapiyormus gibi algi olusturmaya çalisiyorlar. Evet bazi sehirlerde simdi iktidardalar, seçmen tercihidir saygi duyariz. Ama lütfen göz ucuyla takip edin Ankara, Istanbul, Adana, İçel'den baslayarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri. Eger tas üstüne tas koydularsa söyleyin. Durmadan bir asik edebiyati yapiyorlar ama ellerindeki imkanlarla da bakiyorsun bol bol heykel açiyorlar. Bugün sabah yine gördüm yine bir heykel açilisi vardi, demek ki bunlarin ihtiyaci heykelmis. Bizim ihtiyacimiz temel islere, belediyecilik hizmetlerine ve biz bu konuda da hizmet etmeye de Allah'in izniyle devam edecegiz."

Özhaseki, hangi isi yaparlarsa yapsinlar karsidan kendilerine yönelik zehirli bir dil kullanildigini aktardi.

CHP'nin Türkiye'nin büyük projelerine yönelik geçmisten bu yana sürekli muhalefet yaptigini söyleyen Özhaseki, bunlarla ilgili dönemin parti liderlerinin açiklamalarindan örnekler verdi.

Özhaseki, konusmasini söyle tamamladi:

"Marmaray Projesi için muhalefet 'Kanallara su dolar, depremi tetikler' dedi. Bakin Kanal Istanbul için de söylüyorlar. 20 metre derinliginde kanal yapilacak. Ne demektir, sehirlerimizde 3-4 kat bodrum yapmak gibi bir sey. Peki deprem kaç metrede oluyor? Marmara Denizi içerisinde 10 kilometre 15 kilometre asagida oluyor. Allah askina bir evin bodrumunu yapmak gibi esilen bir toprak parçasi depremi nasil tetikler? Herhalde millet gülsün diye söylüyorlar, söylenecek gibi bir sey degil, garip bir sey. Sonra Avrasya yapiliyor, diyorlar ki 'Buradan araç geçmez görürsünüz siz'. Geçen ben sordum 50 bin civarinda araç geçiyormus, Istanbul trafigini rahatlatan en önemli islerin basi."
Kaynak: AA