15 Tekerlekli Sandalye Törenle Teslim Edildi

AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskanligi tarafindan temin edilen 15 adet manuel tekerlekli sandalye, Kdz. Eregli Fiziksel Engelliler Dernegi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaslara teslim edildi.

15 Tekerlekli Sandalye Törenle Teslim Edildi
Fiziksel Engelliler Dernegi’nin bahçesinde düzenlenen törene Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskani Saffet Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadin Kollari Baskani Fadime Dogru, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kdz. Eregli Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Deniz Peker, Fiziksel Engelliler Dernegi Baskani Ismail Sentürk, Dernek 2. Baskani Ahmet Hasan Eroglu, dernek yöneticisi is kadini Aysel Manay, engelli yakinlari ve davetliler katildi.

Çorumluoglu: “Devleti devlet yapan, sosyal sorumluluk projesidir”

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin söylenmesiyle baslayan törende konusan Kdz. Eregli Kaymakami Ismail Çorumluoglu, bu tarz anlamli etkinliklerde bulunmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi. Çorumluoglu, “Bu dernege her geldigimde belki bu arkadaslarimiza yardim edememenin üzüntüsü olsa da dernegin varligindan ziyadesiyle memnun oldugumu belirtmek isterim. Çünkü bugüne kadar görev yapmis oldugumuz ilçelerde bir engelli kardesimiz bize ulastigi zaman vakif olsun, baska imkânlarimiz olsun araç-gereç almaya çalisirdik. Ama su anda bize bir vatandasimiz ulastigi zaman Ismail kardesimizi ariyoruz ve buraya yönlendiriyoruz. Bu açidan bizim is yükümüzü, bizim yapmamiz gereken görevleri bu dernek vasitasiyla yaptigi için de hassaten degerli baskana ve yönetimindeki arkadaslara tesekkür ediyorum. 30 yillik meslek yasantimda zaman zaman sehitlerimiz ya da engellilerimiz için kendi aramizda para topladigimiz, kendi aramizda çalismalar yaptigimiz oldu. Ama bunu gururla söylemek isterim ki son 10-15 yildir bir sehit, bir gazi, bir engelli kardesimiz için devlete daha basvurulmadan devlet yapmasi gereken ne varsa onlari yapmaktan çekinmiyor. Bugün arkadaslarimizin maaslari hesaplarina yatiyor. Hiçbirimiz istemeyiz sehidimizin gelmesini ama geldiginde devletimiz onun karsiligi olmasa bile o ailenin yaninda oluyor. Dolayisiyla devleti devlet yapan sosyal sorumluluk projesidir. O manada engellilerimize, sehit ailelerimize ve gazilerimize son derece iyi sartlarda hizmet edilmeye baslandigindan da memnuniyet duydugumu belirtmek isterim.” ifadelerine yer verdi.

Kaymakam Çorumluoglu, engelli vatandaslar için tekerlekli sandalye teminin de bulunduklari için AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Yöneticilerine tesekkür ederek, “Bugün olayin diger güzel bir kismi da yine sivil toplum kurulusu ya da siyasi parti bazindaki bir kurulusumuzun bu yardima aracilik etmesi. Bu manada bu ise önderlik eden, bu ise yardimci olan bütün yönetici arkadaslarimizi tebrik ediyorum. Cebinden bu ise katkida bulunan arkadaslarimiza da tesekkür ediyorum. Çünkü cebinde her para olana bu tür islere yardim etmek nasip olmuyor. Bu ayri bir duydu. Cenab-i Allah parayi verdiginde yaninda bu duyguyu da size verecek ki siz bu destegi saglayacaksiniz. Sükürler olsun ki buradaki hazirun bu duygulara ulasmis arkadaslarimiz. Ben bu çalismalarin devamini diliyorum. Dernegimizin her zaman yanindayiz. En son Almanya’dan bir tir malzememiz geldi, yakin bir zamanda bunlarin teslimini de beraberce yapacagiz.” dedi.

Çorumluoglu, “Dernegimizin yaninda olacagiz”

Devletin kapisinin her zaman engelli vatandaslara açik oldugunu söyleyen Çorumluoglu, “Benim telefonum internette var, 24 saat bana ulasabilirsiniz. Biz ne yaparsak yapalim sizin yükünüzü tamamen alamayiz ama hafifletebiliriz. Arkadaslarimizin aldiklari araçlarin hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Kazasiz belasiz, kovid belasinin olmadigi hayirli bir ömür diliyorum. Dernegimizin bundan sonra da yaninda olacagiz, destekçisi olacagiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Bozkurt: “Her sorunlarinda engellilerimizin yanindayiz”

AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskani Saffet Bozkurt da engelli vatandaslarin yaninda olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bozkurt, “Hepimiz engelli olmaya adayiz, kimsenin kisisel tercihi degil. Bu noktada hepimize görevler düsmekte. Insallah AK Parti iktidari olarak 2002’den bugüne kadar engelli vatandaslarimizin yaninda olduk, olmaya devam ediyoruz. Sosyal anlamda, ekonomik anlamda ve her noktada engelli vatandaslarimizin yanindayiz. Insallah 2024’te Eregli AK Parti belediyeciligine kavustugunda, burada da çok daha farkli seyler olacaginin inancindayiz. Bu konuda inancimiz tam. Bundan sonraki süreçte yine Fiziksel Engelliler Dernegimiz ile beraber ortak noktada bulusacagiz. Onlarin her sorununda yanlarindayiz. Baskanimizla geceli gündüzlü görüsüyoruz. Kaymakamimiz da devamli olarak Fiziksel Engelliler Dernegi’nin yaninda. Hizmete devam diyoruz. Dernegimizin sorunlarini giderme noktasinda elimizden geleni yapacagiz. 2024’te Eregli’yi belediyecilik anlaminda aldigimizda çok daha farkli seyler yapacagiz.” dedi.

Sentürk’ten tesekkür

Fiziksel Engelliler Dernegi Baskani Ismail Sentürk de dernege yapilan yardimdan duydugu memnuniyeti belirterek, “Engelli olmak kisisel bir tercih degildir. Kimin ne zaman basina ne gelecegi belli olmaz. Hiçbir anne engelli bir çocuk dünyaya getirmek istemez. Hiç kimse de sakat kalip engelli olmak istemez. Yasami sizlerle birlikte paylasmak istiyoruz. Paylasirken de bize yardim degil destek olmanizi istiyoruz. Bugün burada 15 engelliyi daha tekerlekli sandalyeye kavusturmus olmanin sevincini yasiyoruz. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum. Kaymakamimiz da mesai kavrami olmaksizin bizim derdimizi dinleyip kahrimizi çekiyor. Kendisine de ayrica tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Kaymakam Çorumluoglu ile Dernek Baskani Sentürk, AK Parti Ilçe Baskani Bozkurt’a plaket takdiminde bulundular.

Tören, katilimcilarla hatira fotografi çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA