YIK Toplantisi Sonrasi Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Altun'dan Açiklama

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Yüksel Istisare Kurulu toplantisinin ardindan yaptigi açiklamada, "Cumhurbaskanimiz, milletimizin beklentisi ve ülkemizin ihtiyaci olan yeni ve sivil bir Anayasa’yi en genis uzlasiyla kazandirmak için çalismalarini kararlilikla sürdürdüklerini belirtmistir" dedi.

Cumhurbaskanligi Yüksel Istisare Kurulu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Baskanliginda Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde toplandi. Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, basina kapali gerçeklestirilen ve yaklasik 2 buçuk saat süren toplantinin ardindan açiklama yapti.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun’un Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu Toplantisinin Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan baskanliginda gerçeklestirildigini belirterek, "Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki toplantida Kurul üyeleri, “adalet”, “hukuk” ve “yeni anayasa” konulari üzerine fikir teatisinde bulunmuslardir. Adaletin mülkün temeli oldugu gibi, bagimsiz ve tarafsiz yarginin da adaletin temeli oldugunu ifade eden Kurul üyeleri, milletimizin hiçbir ayrim olmaksizin tüm fertleriyle en ileri standartlarda hukuka ve demokrasiye layik oldugunu dile getirmislerdir. Adalet hizmetlerinin eser ve hizmet siyasetinin ayrilmaz bir parçasi olduguna dikkati çeken Kurul üyeleri, ülkemize yeni ve sivil bir Anayasa kazandirma gayretlerini, hayata geçen bütün reformlarin çatisi olarak gördüklerini belirtmislerdir" dedi.



"Sayin Cumhurbaskanimiz, Yüksek Istisare Kurulu toplantisinda, attiklari her adimda hukukun üstünlügünü, insanimizin hak ve hürriyetlerini gözettiklerini belirtmis, reform gündeminde ilk siralari her zaman adaletin en ideal sekilde tecellisini saglayacak çalismalara ayirdiklarini ifade etmistir." diyen Altun,"Temel kanunlarimizi yenileyerek ve adalet teskilatimizin altyapisini güçlendirerek, yarginin isleyisini kolaylastirdiklarini anlatan Sayin Cumhurbaskanimiz, milletimize taahhüt ettigimiz gibi, daha fazla özgürlük ve daha güçlü demokrasi için reformlara kesintisiz sekilde devam ettigimizi dile getirmistir" ifadelerini kullandi.

Altun, toplantida Cumhurbaskani Erdogan’in, “Özgür Birey, Güçlü Toplum; Daha Demokratik Bir Türkiye” vizyonuyla hazirlanan Insan Haklari Eylem Planinin da bu sürecin bir parçasi olduguna isaret ettigini belirterek, "Cumhurbaskanimiz, milletimizin beklentisi ve ülkemizin ihtiyaci olan yeni ve sivil bir Anayasa’yi en genis uzlasiyla kazandirmak için çalismalarini kararlilikla sürdürdüklerini belirtmistir" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA