TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov Kastamonu Belediyesini Ziyaret Etti Açiklamasi

'2018 yilinda Türk Dünyasi Kültür Baskentligi yapan Kastamonu ile çok güçlü baglarimiz oldu, bu baglarin kopmamasi ve üzerine koyarak süreklilik arz etmesi bizler için önemli'.

Uluslararasi Türk Kültürü Teskilatinin (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kastamonu'nun 2018 yilinda Türk Dünyasi Kültür Baskentligi yaptigina isaret ederek, "Kastamonu ile çok güçlü baglarimiz oldu, bu baglarin kopmamasi ve üzerine koyarak süreklilik arz etmesi bizler için önemli." dedi.

Türk Dünyasi Kültür Baskentleri Fotograf Sergisi'nin açilisi ile ünlü Kazak sair Mukagali Makataev'in "Son Turnalar Giderken" kitabinin tanitimi için Kastamonu'ya gelen Kazakistan heyeti, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov baskanliginda Kastamonu Belediye Baskani Galip Vidinlioglu'nu ziyaret etti.

Kaseinov, ziyarette yaptigi konusmada, Kastamonu'nun kendileri ve Türk kültür dünyasi için önemli bir sehir oldugunu söyledi.

Kentin Türk dünyasi tarafindan tanindigini belirten Kaseinov söyle devam etti:

"2018 yilinda Türk Dünyasi Kültür Baskentligi yapan Kastamonu ile çok güçlü baglarimiz oldu, bu baglarin kopmamasi ve üzerine koyarak süreklilik arz etmesi bizler için önemli. Bu kültürel etkilesim ve birikimi koordineli çalistigimiz UNESCO'ya da tasiyacagimizi belirtmek isterim. Kastamonu'da ortak paydalarimizin olusmasi adina, gerek Kastamonulu yetenekli sanatçilarimiz olsun gerekse kendi bünyemizdeki sanatçilarimizin çizimlerinden yararlanarak anitlar, heykeller yapilabilir."

Birlikte yapilacak çalismalarin önemine deginen Kaseinov, "Türk kültürünü tüm dünyaya tanitmak için çalismalar gerçeklestiriyoruz. Ekonomik, kültürel is birligi ve kardeslik kavramlarinin ne denli önemli oldugunu biliyoruz. Bu kavramlari da Kastamonu sehrinin dinamikleri ile istisare ederek gelistirecegiz." dedi.

Kastamonu Belediye Baskani Vidinlioglu da Kaseinov'a ziyareti için tesekkür ederek, "Karsilikli fikir alisverisine büyük önem veriyoruz. Bu da güzel projelerin ortaya çikmasina neden oluyor. Ekonomik, kültürel is birligi ve kardeslik vurgusu bizleri ziyadesiyle memnun etmistir. Kastamonu'muzun Türk Dünyasi Kültür Baskenti oldugunu unutturmamak adina çalismalar yapiyoruz, yapmaya da devam edecegiz." diye konustu.
Kaynak: AA