Türk Dünyasinin Gençleri Türkistan'da Bulustu

NUR SULTAN – Kazakistan’in Türkistan sehrinde "Türk Dünyasinin Altin Besigi Türkistan" konulu uluslararasi gençlik forumu düzenlendi.

Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkinma Bakanliginin ev sahipliginde gerçeklestirilen foruma Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kirgizistan’in yani sira diger Türk Cumhuriyetlerinden toplam 200 temsilci katildi.

Forumun açilis oturumuna video konferans yöntemiyle katilan Kazakistan Senatosu Baskani Maulen Asimbayev, Türk dünyasinin çesitli ülkelerinden gelen temsilcilere Türkistan’in tarihi öneminden bahsetti.

Asimbayev, kadim kent Türkistan’in Türk dünyasinda birlestirici role sahip olduguna isaret ederek, bu baglamda özellikle gençler arasinda karsilikli is birligini güçlendirmenin önemine dikkati çekti.

Forum kapsaminda, Türkistan’in Türk dünyasinin manevi ve kültür baskenti olarak tanitilmasi dogrultusunda ortak gençlik kamplarinin düzenlenmesi, gençlik kuruluslari arasinda is birliginin artirilmasi konulari ele alindi.

Söz konusu forumda Türkiye’yi temsil eden Gençlik ve Spor Bakanligina bagli Gençlik Çalismalari Daire Baskani Oktay Mahser de Türkistan’da bulunmaktan mutluluk duydugunu ve Türk dünyasi gençleri arasinda birligin saglanmasi için kültür, egitim ve sanat alanlarinda is birligi yürütülmesi gerektigini belirtti.

Üç gün süren forum çerçevesinde katilimcilara Türkistan’in kutsal ve kültürel mekanlari tanitildi ve bilimsel seminerler ile kitap sergileri düzenlendi.

Forum "Türk Dünyasi Gençleri" parkinin açilis töreni ile sona erdi.

Kaynak: AA