Kafasini Kaldirip Vincin Tepesinde Elinde Firçayla Görenler Gözlerini Alamiyor

Antalya’da kent merkezinde ticaretin canlandirilmasi amaciyla hayata geçirilen mural (duvar resmi) uygulamalarinda 24 metre yüksekligindeki binayi vinç yardimiyla boyayan 33 yasindaki görsel sanatçi Gamze Yalçin’i görenler sasiriyor.

Kafasini Kaldirip Vincin Tepesinde Elinde Firçayla Görenler Gözlerini Alamiyor
Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) tarafindan kent merkezinde ticaretin canlandirilmasi amaciyla hayata geçirilen mural (duvar resmi) uygulamalari basladi.

Proje Antalya Kültür Sanat Merkezi binasi ile basladi.

Kentin farkli noktalarinda bulunan 5 binanin dis cephesinin kullanilacagi projede kent estetigi ve turizmin canlandirilmasina katki hedefleniyor. Proje kapsaminda yurt disindan davet edilen 33 yasindaki görsel sanatçi Gamze Yalçin, Antalya Kültür Sanat Merkezi dis cephesindeki boyama çalismasiyla dikkat çekiyor. 24 metrelik binanin 22’nci metresine vinç yardimiyla çikan Yalçin, güvenlik tedbirlerine uyarak duvar resmi çizimini gerçeklestiriyor. Yaklasik 10 yildir bu isle ugrasan Yalçin’i görenler ise ikinci kez kafasini kaldirip bakmadan yapamiyor. Saskinligini gizleyemeyen vatandaslar, genç kadini takdir etiklerini dile getirdi. Ihsan Yaman adli vatandas, “Güzel yapiyor. Helal olsun, tebrik ederiz. Her insan oraya çikip bunu yapamaz” dedi.



“Heyecanlandim”

2 yildir Almanya’nin Berlin kentinde yasadigini söyleyen görsel sanatçi Gamze Yalçin, Antalya’ya proje için davet edildigini ve

ilk kez 24 metre uzunlugunda bir duvar boyadigin belirtti.

Yükseklikte ilk basta heyecanlandigini dile getiren Yalçin, “Binanin yüksekligi 24 metre, ben 22 metrede çalistim. Daha önce vinçte belirli duvarlarda çalistigim için biraz deneyimliyim ama bu

yükseklikte ilk basta heyecanlandim. Deniz ve Antalya’nin manzarasini görünce o biraz rahatlatti” ifadelerini kullandi.

Kendisini görenlerin sasirdigini söyleyen Yalçin, çalismasi esnasinda Antalya’nin günesi ve denizinden ilham alarak tasarim yaptigini aktardi.
Kaynak: İHA