Ingiliz Dili Egitimi Lisansüstü Ögrencilerine Akademik Dürüstlük Egitimi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Egitim Fakültesi Ingiliz Dili Egitimi Anabilim Dali ögretim üyesi Doç. Dr. Ismail Yaman’in koordinasyonunda farkli üniversitelerinden basvurulara açik olarak Ingiliz dili egitimi alaninda lisansüstü egitim alan ögrencilere yönelik "Ingiliz Dili Egitimi Alaninda Lisansüstü Egitim Alan Ögrencilere Yönelik Akademik Dürüstlük Egitimi" düzenlenecek.

"TÜBITAK-BIDEB 2237-A Bilimsel Egitim Etkinliklerini Destekleme Programi" kapsaminda düzenlenecek olan etkinlik, 21-23 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek. Program kapsaminda Türkiye’nin farkli üniversitelerinden Ingiliz dili egitimi alaninda lisansüstü egitim alan genç arastirmacilara akademik dürüstlük ilkelerine iliskin güçlü bir farkindalik kazandirilmasi amaçlaniyor. Egitimle Ingiliz dili egitimi alaninda gelecekte etkin roller üstlenecek akademisyenlerin etik kurallar noktasinda istendik bilgi, beceri ve aliskanliklarla yetismesine katki saglamayi amaçliyor.

Ayrica etkinlik kapsaminda, akademik dürüstlük ile ilgili temel kavramlar, akademik dürüstlügü ihlâl eden davranislar ve etken faktörler, intihal kavrami, metin-eslesme yazilimlarinin incelenmesi gibi egitimcilere düsen sorumluluklar iliskin egitim verilecek. Çevrimiçi ortamda düzenlenecek programda alaninda yetkin 6 farkli üniversiteden 8 akademisyen egitici olarak yer alacak. Herhangi bir ücret talep edilmeyen ve 50 katilimcinin kabul edilecegi program için basvurular https://eltproject.wixsite.com/academicintegrity/kurs-hakk%C4%B1nda baglantisi üzerinden yapilabilecek.
Kaynak: İHA