Büyükçekmece'de Kiskançlik Yüzünden Esini Bogarak Öldüren Sanik Savunma Yapti

Büyükçekmece’de kiskançlik yüzünden esi Sonbahar Özcan’i bogarak öldüren sanik Ünal Özcan’in yargilamasina devam edildi. Sanik Özcan, “Kendimi kaybedip, bogazini siktim sonra bir an durup, koridora gittim. O esnada esimin gözleri açikti ve ayaga kalkti. Esimin yanina tekrar gidip, hareketsiz kalana kadar bogazini siktim” dedi.

Büyükçekmece’de esinin sosyal medyayi aktif olarak kullanmasi ve bu mecralardan kendini aldatmasi iddiasiyla kiskançlik krizine girip esi Sonbahar Özcan’in bogazini sikarak öldüren tutuklu sanik Ünal Özcan’in yargilamasina devam edildi. Bakirköy 4’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, sanik Ünal Özcan bulundugu cezaevinden getirildi.

Salonda maktulün aile yakinlar ve taraf avukatlari da hazir bulundu.

Savunma yapan tutuklu sanik Ünal Özcan sunlari anlatti: “Hiçbir es, hiçbir baba benim bulundugum durumda olmak istemez. Esini çok seven biri olarak çok pismanim. Hayatim boyunca esime bir kere bile vurmadim, kötü bir söz söylemedim. Esimi her zaman çok sevdim ama esim evimize ve ailesine sadik kalmayip ihanet etti. Ben asçi olarak ekmegimi kazaniyordum. Bir ara da Misir’a çalismaya gittim. Döndügümde esim ayni kisi degildi. Ev isi yapmiyor, çocuklarla hiç ilgilenmiyordu. Elinde sürekli telefon vardi. Baslarda bir sey demiyordum ama bu durum beni sonradan rahatsiz etmeye basladi.

Bir ara telefonunda mesaj gördüm ve tartistik. Bu olaydan 15 gün sonra sucuyu aramak için esimin telefonunu aldim. Bu kez baska bir mesaj daha gördüm. Basimdan asagi kaynar sular döküldü. Kayinvalidemin yanina gittim ona her seyi anlattim hatta esim de yanimizdaydi. Esim benden ‘özür dilerim, affet bir daha olmaz’ dedi.

Ben de affettim sonra mesajlar görmeye devam ettim. Son olarak yengemi arayip olaylari anlattim. Esimin telefonundaki mesajlari gösterdim. Aksam evde bu durumlari sorunca benimle hiç konusmadi bir de millete söyledigim için piskin piskin bana kizdi. Ben de erkeklik gururuma yediremedim hafif bogazini siktim. Sonrasinda kendi kendime ‘ne yapiyorsun sen’ dedim. Esime kolonya ve su verdim. Bu olaylardan sonra esimin akrabalarina bosanacagimi söyledim. Ailesi araya girip bizi baristirdi. 19 Temmuz’da yine esime gelen mesaji gördüm. ‘Bu is bitmedi mi’ diye sordum. Bana ‘git basimdan, seni sevmiyorum, ben asik oldum’ dedi.

Kendimi kaybedip, bogazini siktim sonra bir an durup, koridora gittim. O esnada esimin gözleri açikti ve ayaga kalkti. Esimin yanina tekrar gidip, hareketsiz kalana kadar bogazini siktim” dedi.

Çok pismanim” dedi.

Sanigin öldürme anini anlatirken izleyici koltugunda oturan aile yakinlari gözyaslarini tutamadi. Mahkeme heyeti, maktulün telefondaki mesajlarla ilgili bilirkisiden rapor alinmasina ve sanigin tutukluluk haline devamina karari verdi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 19 Temmuz 2020’de Büyükçekmece’de 38 yasindaki Ünal Özcan’in esi Sonbahar Özcan’in sosyal medya üzerinden baska erkekle mesajlastigini gördügü iddiasiyla bogazini sikarak öldürdügü olay anlatilmisti. Iddianamede çiftin 9 yildir evli olduklari, iki çocuklariyla beraber yasadiklarina da yer verilmisti. Düzenlenen otopsi raporunda ise Sonbahar Özcan’in ölüm sebebinin boyun basisi sonucu oldugu belirtilmisti. Alinan ifadelerde Özcan’in cinayeti isledigini samimi bir sekilde ifade ettigi anlatilmisti.

Savcilik, süpheli Ünal Özcan hakkinda ‘esi kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis ile cezalandirilmasi talep etmisti.
Kaynak: İHA