Avrasya Üniversitesinde Harita Mühendisligi Yüksek Lisans Programi Açildi

Avrasya Üniversitesi Lisansüstü Egitim Enstitüsünde Harita Mühendisligi tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarini açtigini duyurdu.

Geçtigimiz günlerde yeni açilan bes bölüm ve programini kamuoyu ile paylasan üniversite, bugün de güz dönemi için Harita Mühendisligi alaninda tezli ve tezsiz programa yüksek lisans ögrencisi alabilecegini duyurdu.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Ömer Yildiz “Üniversite olarak önemli bir alanda yüksek lisans programi açmis olduk. Bu müjdeyi de kamuoyu ile paylasmaktan onur duyuyorum. Geçtigimiz günlerde ardi sira yeni açilan fakülte, bölüm ve programlarimizin müjdesini vermistik. Simdi de üniversitemizden en çok talep edilen Harita Mühendisligi Yüksek Lisans Programina ögrenci alacagimizi kamuoyu ile paylasiyoruz. Harita mühendisleri ve harita yüksek mühendislerinin bir çok kamu kurum ve kuruluslarinda, yerel yönetimler bünyesinde, harita mühendislik bürolarinda, insaat sektöründe, yazilim sirketlerinde, gayrimenkul degerleme sirketlerinde, madencilik sektöründe ve üniversiteler gibi genis yelpazede bir is sahasi bulundugunu görüyoruz. Bu önemli alanda lisansüstü egitim son yillarda çok önemli hale gelmistir. Bu anlamdaki beklentiyi karsilamak için programimizi açtik. Önümüzdeki güz dönemi için basvurulari almaya baslayacagiz. Simdiden hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA