ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Kosova Ile Ticareti Milyar Dolar Düzeyine Çikarmak Için Haziriz'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, tüm gelismelere ragmen Türkiye ile Kosova arasindaki ticaretin istenilen seviyede olmadigini belirterek, "Ülkelerimiz arasindaki ticaret hala milyon dolar düzeyinde seyrediyor. Ticaretimizi en kisa sürede milyar dolar düzeyine ulastirmak için ATO olarak üzerimize düsen her türlü görevi yapmaya haziriz." ifadesini kulandi.

ATO'dan yapilan açiklamaya göre, Kosova Bölgesel Kalkinma Bakani ve Demokratik Türk Partisi Genel Baskani Fikrim Damka, ATO Baskani Baran'i ziyaret etti.

Baran, buradaki konusmasinda, Kosova'nin da içinde yer aldigi Balkanlar'in Türkiye'nin ekonomik ve siyasi politikalari açisindan özel bir öneme sahip oldugunu belirterek, "Kosova’nin bagimsizligi ve ekonomik gelisimi, Türkiye’nin Avrupa'ya açilan yolu Balkanlar'daki baris ve istikrarin temelini olusturuyor." degerlendirmesinde bulundu.

Cografi yakinliga, Türk nüfusunun yogunluguna ve iliskileri gelistirme niyetine ragmen Kosova ile Türkiye arasindaki ticaretin istenen seviyeye ulasamadigina dikkat çeken Baran, sunlari kaydetti:

"Ülkelerimiz arasindaki ticaret hala milyon dolar düzeyinde seyrediyor. Bu rakamla yetinmek mümkün degil. Ticaretimizi en kisa sürede milyar dolar düzeyine ulastirmak için ATO olarak üzerimize düsen her türlü görevi yapmaya haziriz."

- Ankarali is insanlarina çagri

Damka da Kosova'nin kalkinmasini hizli ve saglam yapabilmek için çalismalar gerçeklestirdiklerini ve bu süreçte Türkiye'yi yanlarinda gördüklerini ifade etti.

Ankarali is insanlarini Kosova'da yatirim yapmaya davet eden Damka, sanayi bölgeleriyle serbest bölgelere yatirim yapilmasi durumunda Kosova’nin bir üs olarak degerlendirilebilecegini ve buradan Avrupa ülkeleriyle ABD'ye kolaylikla ihracat yapilabilecegini anlatti.

Damka, ülkesinde yatirim yapmak isteyenlere yer tahsisinin de aralarinda bulundugu destekler saglandigini bildirdi.

Kaynak: AA