Antalya'ya Bugün Uçakla 13 Bin Rus Turist Gelecek

Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Deniz Varol: 'Rus misafirlerin gelmesiyle havalimanindaki hareketlilik artti. Ilerleyen günlerde bu yogunlugun daha da artacagini düsünüyoruz'

Antalya'ya Bugün Uçakla 13 Bin Rus Turist Gelecek
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Rusya tarafindan Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da baslatilan uçus kisitlamasinin 22 Haziran itibariyla sona ermesiyle Antalya'ya bugün 41 uçakla 13 bin 143 turistin gelecegi bildirildi.

Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Deniz Varol, AA muhabirine, sosyal mesafe, hijyen gibi Kovid-19 tedbirlerine daha fazla dikkat etmek amaciyla iki terminalde de hizmet verdiklerini söyledi.

Uçus kisitlamasinin kalkmasiyla hava yolu trafiginde yogunluk yasanmaya basladigini belirten Varol, "Dis hatlarda bugün planlanan 184 uçusun 41'inin Rusya'dan olmasi öngörülüyor. Bugün yurt disindan kente gelecek 51 bin 729 kisinin 13 bin 143'ü Rusya'dan. Rus misafirlerin gelmesiyle havalimanindaki hareketlilik artti. Ilerleyen günlerde bu yogunlugun daha da artacagini düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Varol, ilerleyen günlerde gerek uçus gerekse yolcu sayisinda artis beklediklerine isaret ederek, geçen yildan daha iyi bir sezon geçireceklerine inandiklarini vurguladi.

Dünyanin dört bir tarafindan turist çeken ve Ruslar için "vazgeçilmez destinasyon" olarak görülen Antalya'ya Moskova'dan ilk turist kafilesi dün sabah gelmis, gün içinde ise Rusya'dan 44 uçak Antalya Havalimani'na inerek kente 12 bin 200 yolcuyu tasimisti.

Kaynak: AA