Akdeniz Belediyesinden 'Dünya Mülteciler Günü' Etkinligi

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü ile Türk Kizilay İçel Toplum Merkezi isbirliginde, “20 Haziran Dünya Mülteciler Günü” dolayisiyla kendi vatanlarindan Türkiye’ye siginmak zorunda kalan aileler ve çocuklarinin katilimiyla renkli bir etkinlige imza atildi.

Akdeniz Belediyesinden 'Dünya Mülteciler Günü' Etkinligi
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dünya Mülteciler Günü dolayisiyla Adanalioglu Mahallesinde mülteci ve göçmen ailelerin yasadigi çadirlarda bir etkinlik gerçeklestirildi.

Etkinlikte, çocuklar açik havada film izleme keyfi yasarken, yüz boyama etkinligi ve palyaço gösterileri ile de keyifli vakit geçirdiler. Kizilay Toplum Merkezi tarafindan da kadinlar ile çocuklara çesitli hediyeler verildi.

Etkinlikte, Kültür Sanat Evi ögretmen ve kursiyerlerince katilimci kadinlara ve çocuklara kuaför hizmeti de sunuldu.

"Nedenler ortadan kaldirilmadan mülteci sorunu çözülemez"

Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak da etkinlige katilarak, çocuklar ve ailelerinin heyecanina, sevinç ve mutluluguna ortak oldu. Etkinlikte konusan Baskan Gültak, "Bölgemizdeki tüm mülteci ailelere elimizden geldigi kadar yardimci olmaya çalisiyoruz. Insanlarin ana vatanindan gönülsüz bir sekilde baska yerlere göç etme nedenlerini ortadan kaldirmadiktan sonra sadece yardimlarla dünyadaki mülteci sorunu çözülemez. Etrafimizdaki birçok ülkeden vatanlarindan zorla çikarilan mültecileri kendi ülkemizde misafir ettigimiz için ve her türlü destegi verdiginden dolayi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyoruz" dedi.



"Tüm liderlerin, mülteci sorununa çözüm için çalisma yapmasi gerekiyor"

Mültecileri Türkiye’de misafir etmenin çok önemli oldugunu belirten Gültak, “Ama özellikle sunun altini çizmek istiyorum; tüm dünya liderlerinin bu mültecilik sorununu ortadan kaldiracak bir çalisma yapmasi gerekiyor. Bunun nedeni bir savas ya da dogal afet olabilir. Insanlarin kendi topraklarindan zoraki gitme nedenlerini ortadan kaldirmak gerekir. O yüzden tüm dünyadaki liderlerin savaslara, zulme ve haksiz bir sekilde diger insanlarin topraklarini gaspina karsi durmalari gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Biz baristan, insanliktan, kardeslikten yanayiz"

Dünyanin çok büyük oldugunu ve herkesin insanca yasamasi için bolca imkan sunuldugunu vurgulayan Gültak, "O yüzden insanlari kendi topraklarindan sürükleyerek sömürgecilik yapan tüm zalimleri buradan kiniyorum. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in dedigi gibi ‘dünya her zaman 5’ten büyüktür’. O yüzden biz, baristan, insanliktan, kardeslikten yanayiz. Topraklarindan istemeden çikmis vatandaslarimiz, baris sayesinde insallah topraklarina geri dönerler ve anavatan özlemi çekmezler. Topraklariniza dönene kadar bizler sizleri en iyi sekilde misafir edecegiz. Elimizden geldigi kadar her konuda yardimci olacagiz" diye konustu.

Etkinlikte, Dillerin Ahengi Müzik Grubu da katilimcilara müzik dinletisi sundu.
Kaynak: İHA