Yeni Duster Türkiye'de Eylül Ayinda Satisa Sunulacak

Türkiye'de eylül ayinda satisa çikacak olan Duster, beklenen otomatik EDC sanzimaniyla geliyor.

Yenilenen Dacia Duster, 8 inçlik multimedya ekrani, markanin yeni imzasi olan Y seklindeki LED isik imzali farlar ve "Arizona Turuncu" gövde rengi gibi öne çikan yeni özellikleriyle eylül ayinda Türkiye'de satisa sunulacak.

Renault Mais açiklamasina göre, konfor, tasarim ve güvenlik özellikleriyle ideal SUV arayanlar için cazip bir seçenek olan Duster yenileniyor. Türkiye'de eylül ayinda satisa çikacak olan Duster, beklenen otomatik EDC sanzimaniyla geliyor.

Açiklamaya göre, 2010 yilindan bu yana satisa sunulan Duster, SUV segmentinin dengelerini degistirdi. Bugüne kadar 1,9 milyonun üzerinde satis adedine ulasan Duster, 2019 yilindan bu yana Avrupa'da perakende SUV satislarinda kendi sinifinin lideri konumunda bulunuyor. Günlük kullanimin yani sira outdoor maceralar için de ideal bir araç olan Duster, yeni yüzüyle bu basarisini daha da ileriye tasimayi hedefliyor. Duster ayrica Türkiye'de de SUV lideri konumunda bulunuyor.

- Kullanim amacina odaklanan dis tasarim

Renk skalasina yeni "Arizona Turuncuyu" da ekleyen Duster, daha çagdas bir tasarima kavustu. Tasarimdaki degisim, daha gelismis bir aerodinamik yapiyla verimlilige katki sagliyor.

Yeni Duster, ilk kez Sandero ailesinde kullanilan Dacia marka kimliginin tasarim unsurlarindan yararlaniyor. Ön ve arka farlarda bulunan Y seklindeki LED isik imzasi, ilk bakista dikkati çekiyor. Krom görünümlü ön izgaradaki 3 boyutlu kabartmalar ise farlarla modern bir bütünlük saglayarak Duster'in karakterine katkida bulunuyor.

Yeni Duster, LED ön sinyal farlariyla donatilan ilk Dacia modeli olma özelligini tasiyor. Bu teknoloji ayni zamanda kisa farlar ve plaka aydinlatmalarinda da kullaniliyor.

- Iç mekanda daha fazla konfor

Açiklamaya göre, yenilenen Duster, yolcularina daha fazla konfor vadediyor. Yeni dösemeler, koltuk basliklari ve hareketli ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol ile yolcu kabini daha çekici bir görünüm sunuyor.

Yeni Duster, tamamen yeni koltuk dösemelerini tüketicilerle bulusturuyor. Koltuk basliklarinin ince formu, hem arka koltuk yolcularinin, hem de ön koltuk yolcularinin görüsünü iyilestiriyor. 70 mm hareket alanina sahip kol dayamasiyla genis orta konsol tasarimi, iç mekandaki yeniliklerden biri olarak öne çikiyor. Orta konsolda, kapakli 1,1 litrelik saklama alanina ve arka yolcular için versiyona bagli olarak iki adet USB sarj soketi bulunuyor.

Tüm donanim seviyelerinde, entegre yol bilgisayari, otomatik uzun far etkinlestirme ve direksiyon simidinde aydinlatmali kumandalara sahip hiz sinirlandirma standart olarak sunuluyor. Donanim seviyesine bagli olarak dijital ekranli otomatik klima, direksiyonda aydinlatmali kumandalara sahip hiz sabitleme, isitmali ön koltuklar ve eller serbest kart sistemi sunulan diger özellikler arasinda yer aliyor.

- 2 yeni multimedya sistemi ve gelisen 4x4 ekran

Yeni Duster'da Radyo, MP3, USB ve Bluetooth özelliklerine sahip radyo sistemi, kullanici dostu Media Display ve Media Nav bilgi-eglence sistemleri 8 inç dokunmatik ekran ile sunuluyor. Media Display'de 6 hoparlör, Bluetooth baglantisi, 2 USB girisi ve Apple CarPlay ile Android Auto gibi özellikler bulunuyor. Direksiyondaki özel kumandalar sesli komut özelligini etkinlestirmek için kullaniliyor. Media Nav sistemi ise bunlara ek olarak entegre navigasyon ve kablosuz Apple CarPlay ile geliyor.

Media Display ve Media Nav arayüzünde eko sürüs bilgilerinin yani sira 4x4 ekranindan yan egim ölçer, egim açisi, pusula ve altimetre gibi özelliklere ulasiliyor.

- Daha fazla güvenlik

Standart olarak yer alan hiz sinirlandirma, yeni nesil ESC’nin yani sira yeni Duster'da birçok sürüs destek sistemi (ADAS) sunuluyor. Kör Nokta Uyari Sistemi, Park Asistani, Yokus Kalkis ve 4x4 versiyonlar için Yokus Inis Destek Sistemi gibi özellikler, bu sistemler arasinda yer aliyor. Ayrica önde bir, yanlarda birer ve arkada da bir adet olmak üzere toplamda 4 adet kameradan olusan 360 derece kamera sürücünün isini kolaylastiriyor.

- Daha verimli motorlar ve beklenen EDC sanziman

Yeni Duster'in yenilenen motor gami sürüs keyfini daha düsük karbon emisyonlariyla mümkün hale getiriyor.

Tüketicilerin merakla bekledigi otomatik EDC sanziman ise TCe 150 bg motorla kombine ediliyor. Yenilenen yüzüyle birlikte bir diger öne çikan özellik ise LPG deposunun kapasitesi. ECO-G 100 bg seçenegindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artirilarak 49,8 litreye ulasti.

Kaynak: AA