Trakya Birlik Yönetim Kurulu Baskani Akgün Açiklamasi 'Geçen Is Yilini Karli Kapattik'

2020 Is yili Olagan Genel Kurul Toplantisinda açiklama yapan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Akgün, geçen is yilini karli bir sekilde kapattiklarini belirtti.

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Baskani Akgün Açiklamasi 'Geçen Is Yilini Karli Kapattik'
Trakya Birlik 2019-2020 Is Yili Olagan Genel Kurul Toplantisi Mimar Sinan Spor Salonunda gerçeklestirildi.

Genel Kurulda Divan Baskanligi’na Durgut Ersoy, Baskan Vekilligi’ne Levent Kiziltan, katip üyeliklere Muzaffer Borucu ve Hakki Çetin seçildi. 2020/2021 is yili dönemine ait Bütçe ve Çalisma Raporlari ile Bilanço ve Gelir Tablolari okunarak, oybirligi ile kabul edildi.

“Yatirimlari daha da gelistirmeyi planliyoruz”

Ekonomik anlamda çok zorlu bir is yilini yaptiklari öngörüler isiginda gerçeklestirdiklerini, dogru ticari hamlelerle karli bir sekilde kapatmayi basardiklarini aktaran Trakya Birlik Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Akgün, “2019/2020 is yili harman döneminde yüzde 40 randimanli yaglik Ayçiçek tohumu için 2 milyon 500 TL/ton fiyat üzerinden son 10 yilin en yüksek mübayaa rakamina ulasilarak yaklasik 332 bin ton yaglik Ayçiçek tohumu mübayaasinda bulunularak, Bakanligimizin açikladigi fiyata basindan sonuna riayet eden tek kurum Trakya Birlik olmustur. Kullandirilan kredi toplamda 478 milyon TL’ye ulasarak yüksek kredi istihsalinin saglandigi is yili olarak basariyla tamamlanirken, bu çerçevede karma yem ve rafine yag satislarinda ulasilan satis rakamlari son yillarin ortalamasini yakalamistir. Yatirimlari daha da gelistirmeyi planliyoruz" dedi.



"87 milyon 515 bin TL kar ettik"

"Satis rakamlarimizda yakaladigimiz büyümeyi her iki fabrikamizda gerçeklestirecegimiz yatirimlarla daha da gelistirmeyi planliyoruz" diyen Akgün, "Trakya Birlik olarak yüksek satis ve üretimin rakamlarina ulastigimiz 2019/2020 is yilinda 87 milyon 515 bin 017 TL karliliga ulasilarak ekonomik anlamda çok zorlu bir is yilini yaptigimiz öngörüler isiginda gerçeklestirdigimiz dogru ticari hamlelerle karli bir sekilde kapatmayi basardik. Bunu sizlerden aldigimiz destek ve güvenle hep birlikte çok çalisarak sagladik. Bu basari, Birligimizin gelecek yillara umut ve güvenle ilerlemesi yolunda çok önemli bir kilometre tasi olarak yerini alacaktir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan birlik faaliyetlerinin yürütülmesi amaciyla kredi alma, ipotek islemleri, birlik fonlarinin kullanilmasi, kredi kullandirma birlik mamullerinin satisi, kooperatiflere hizmet bedeli ödenmesi, sirket kurma ve kurulu sirketlere ortak olma, alim satim faaliyetlerinde bulunma gibi konularda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi kabul edildi. Insan Kaynaklari ve Satin Alma yönetmeliklerinde yapilacak degisiklikler görüsülerek oybirligi ile kabul edildi. Entegre Tesisleri ile Karacabey Yag Fabrikasina 2020/2021 is yilinda yapilacak yatirimlarla ilgili hazirlanan raporlar kabul edildikten sonra ise bazi kooperatiflere 2020/2021 is yilinda yapilacak yatirimlarla ilgili hazirlanan rapor görüsülerek kabul edildi. 2020/2021 is yili dönemine ait genel bagimsiz denetleme faaliyetinin ANY PARTNERS Bagimsiz Denetim A.S’ye yaptirilmasi genel kurula sunularak oy birligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA