TDP Genel Baskani Sarigül Açiklamasi '4T Formülümüz 5T Oldu, Tarim, Teknoloji, Turizm, Tekstil, Tasarruf'

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, partisinin 4T formülüne 5'incisini eklediklerini belirterek, "4T, 5T oldu, tarim, teknoloji, turizm, tekstil, besincisi de tasarruf." dedi.

Sarigül, partisinin Çankaya 1. Olagan Kongresi'nde, ana ilkelerinin "Atatürk milliyetçiligi" oldugunu ve bundan gurur duyduklarini belirtti.

Demokrasinin, özgürlügün, insan haklarinin, bireyin mutlulugunun önemini dile getiren Sarigül, "56 Islam ülkesi var. 56 Islam ülkesi içinde demokrasi diyorsak, bagimsizlik diyorsak, özgürlük diyorsak, inançlarimizi doya doya yasayabiliyorsak alinan cumhuriyet kararina borçluyuz." ifadelerini kullandi.

TDP'nin toplumun her kesiminden oy aldigini ifade eden Sarigül, "Bugünkü iktidarin yanlislarini, yaptiklari eksiklerin esnaflarimizi, çiftçilerimizi, köylülerimizi, gençlerimizi ne kadar sikintiya soktugunu her yerde anlatacagiz. Bizim 4T formülümüz vardi simdi ona 5T'yi ilave ediyoruz. 4T, 5T oldu, tarim, teknoloji, turizm, tekstil, besincisi de tasarruf." diye konustu.

Sarigül, TDP olarak demokratik parlamenter sistemi savunduklarini belirterek, "Bugünkü baskanlik sistemi Türkiyemizin lehine olan bir sistem degil aleyhine olan bir sistemdir." iddiasinda bulundu.

Kaynak: AA