Rusya'dan Ilk Turist Kafilesi Antalya'ya Geldi

Gün içinde 44 uçak ile 12 binden fazla yolcunun kente gelmesi bekleniyor.

Rusya'dan Ilk Turist Kafilesi Antalya'ya Geldi
Rusya'nin 2 aydir uyguladigi uçus kisitlamasinin ardindan ilk turist kafilesi, bugün "turizmin baskenti" Antalya'ya geldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Rusya tarafindan Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da baslatilan uçus kisitlamasi, 22 Haziran itibariyla sona erdi. 2 aylik bir aradan sonra Rus turistler yeniden Türkiye'ye ve Antalya'ya gelmeye basladi.

Buna göre Rusya'nin baskenti Moskova'daki Vnukova Havalimani'ndan kalkan THY'ye ait uçak, 132 yolcusuyla saat 05.40'da Antalya Havalimanina indi.

Uçaktan inen turist kafilesi, termal kameralardan geçip havalimanina girdi. Pasaport islemlerinin ardindan salgin tedbirleri kapsaminda valizlerini alan turistler, servislerle konaklayacaklari otellere hareket etti.

Gün içinde Rusya'dan Türkiye'ye 44 uçak ile 12 binden fazla turistin Antalya'ya gelmesi bekleniyor.

Yolculardan Oleg Uvanov, Antalya'da yasayan bir dostunun yanina tatile geldigini söyledi. Kisitlamalarin kaldirilmasindan sonra Türkiye'de olmanin çok güzel oldugunu dile getiren Uvanov, "Bütün yilin yorgunlugunu atip, güzel bir tatil yapip, dönmek istiyorum." dedi.

Alexandra Donskaya da tatil yapmak için sabirsizlandiklarin ve kisitlamalarin kaldirilmasiyla hemen uçak biletlerini aldiklarini belirtti. Antalya'yi ve Türkiye'yi çok sevdiklerini söyleyen Donskaya, ailesiyle birlikte geldigini ve sicak bir kentte güzel bir tatil yapmak istedigini kaydetti.

Viktorina Zeiena da Türkiye'de büyük mutluluk duydugunu belirtti.

Kaynak: AA