Hastane Duvarlari Sanatla Bulusuyor

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Arastirma Hastanesi Bashekimligi’nin destekleriyle yapilan ’II. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi’ne Türkiye’nin birçok ilinde bulunan farkli üniversitelerinde çalisan akademisyenlerden destek yagiyor.

Hastane Duvarlari Sanatla Bulusuyor


Bu yil ikincisi düzenlenen küratörlügünü Aydin Meslek Yüksekokulu (MYO) Ögretim Üyesi Saadet Nihal Coskun ve ADÜ Hastanesi Bashekimlik Planlama Birimi Personeli Ebru Alptekin katkilariyla hazirlanan ’2. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi yogun katilim ile gerçeklesiyor. 2020 yilinin basinda tüm dünyayi etkisi altina alan Covid-19 salgini nedeniyle, pandemi sürecinde yogun emek veren saglik çalisanlarina moral vermek, pandemi kahramanlarina tesekkür etmek ve Hastane koridorlarini sanatla bulusturmak amaciyla düsünülen sergideki eserler sergi bitiminde ADÜ Hastanesi koridorlarinda kalici olarak sergilenecek

Pandemi kahramanlarina tesekkür amaçli baslatilan sergi geçtigimiz yil 1 Temmuz 2020 tarihinde 50 katilimci 105 eser ile Türkiye’nin ilk online hastane sergisi olarak gerçeklesmisti. Bu yil 5 Temmuz 2021 tarihinde Ikincisi düzenlenecek olan ’II. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi’ hastane koridorlarinda daimi olarak sergilenecek olup ayrica hastane.adu.edu.tr adresinde katilimci sanatçilara ait bilgiler de yer alacak.

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nin çehresi degisiyor

’2. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi’ küratörlügünü yapan Ögretim Görevlisi Saadet Nihal Coskun’a ait yedi adet eserin de yer aldigi sergide, yine ’2. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi’ küratörlügünü yapan kendisi de ressam olan Bashekimlik Planlama Birimi Personeli Ebru Alptekin’in hastanenin Çocuk Hastaliklari Poliklinigi duvarlarina resmettigi çizgi film karakterleri bulunuyor.

ADÜ Tip Fakültesi 6. sinif ögrencisi Fatih Ölmez, Korona virüs (Kovid-19) salginina karsi fedakarlik gösteren saglik çalisanlarinin mücadelesini süper kahraman figürleri ile özdestirerek hastane duvarlarina resmetti. ADÜ Egitim Fakültesi Resim Ögretmenligi mezunu olan Burhan Babacan Hastane Palyatif Bölümü duvarini renklendirdi.

Sanatseverlerden saglik çalisanlarina tesekkür

ADÜ Hastanesi II. Ulusal Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisinde iki yildir desteklerini esirgemeyen Antalya-Finike Bilsem Görsel Sanat Ögretmeni Senay Bozkurt ve ekibi, ADÜ Ögretim Üyeleri Ahmet Aytaç, Hakki Babalik, H. ibrahim Çakir, Ufuk Ören Kadir Ertürk, ADÜ Hastanesi Personeli Mustafa Denizli ve Aydinli sanatçilarin yani sira Adana Çukurova Üniversitesi, Adiyaman Üniversitesi, Ankara Gazi Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Çankiri Karatekin Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi, Kirklareli Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi, Malatya Inönü Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Van Yüzüncü Yil üniversitesi ve Istanbul Üniversitesi’nden akademisyenlerin katildigi eserler yer aliyor.

Sanat dolu koridorlar hastalarin moralini yüksek tutacak

Sergi kapsaminda gelen birçok eser ve yapilan destekler ile birlikte ADÜ Hastanesi, alisik olunan hastane koridorlari görüntüsünden çikip adeta bir sanat merkezi havasini tasiyacak. Hastane bashekimligi tarafindan baslatilan ’Saglik Çalisanlarina Saygi ve Sükran Sergisi’ halkin tedavileri sürecinde bulunduklari ortami daha güzel hale getirmek için çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA