Gaziantep Su Güvenligi Planinin Hazirlanmasi Projesinde Imzalar Atildi

Projeyle Gaziantep'in içme ve kullanma suyu sisteminin analizi yapilacak, içme suyu kaynaklarinin mevcut durumu belirlenecek.

Gaziantep'in içme ve kullanma suyu sisteminin analizinin yapilmasini saglayacak olan "Gaziantep Kaynaktan Musluga Içme ve Kullanma Su Güvenligi Planinin Hazirlanmasi Projesi" kapsaminda is birligi protokolü imzalandi.

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Akif Özkaldi ile Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Osman Toprak'in katilimiyla Bakanlik'ta imza töreni düzenlendi.

Özkaldi, buradaki konusmasinda, Gaziantep'in tarimi ve sanayisi ile öncü bir sehir oldugunu söyledi.

Gaziantep'in göç alan ve büyüyen bir sehir oldugunu belirten Özkaldi, "Sehir büyüdükçe içme suyu ihtiyaci da artiyor. Içme suyu ihtiyacini gidermek yeterli olmuyor, suyu da çok iyi yönetmemiz lazim. Bizim artik bundan sonra üzerinde duracagimiz konu su yönetimi olmali. Kuraklik ve asiri sicaklardan dolayi suyu dogru akilli verimli yönetmek çok çok önemli." degerlendirmesinde bulundu.

Özkaldi, Türkiye'nin su zengini bir ülke olmadigini dile getirerek, kaynaklarin çok iyi korunmasi ve kullanilmasi gerektigini anlatti.

Osman Toprak da Gaziantep'te iklim degisikliginin çok ciddi sekilde hissedildiginin altini çizerek, projenin içme suyunun saglanmasi açisindan önemine dikkati çekti.

Iki yil sürecek projeyle içme ve kullanma suyu sisteminin yasal ve kurumsal analizi yapilacak. Içme suyu kaynaklarinin mevcut durumu belirlenerek, kayip kaçak analizi yapilacak. Acil durum eylem plani ve rehber doküman hazirlanacak, içme suyu aritma tesisi analizi de gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA