Erzincan'da Bunaltici Sicaklik, Termometreler 40 Dereceyi Gösterdi

Erzincan’da son günlerde etkisi iyice hissedilen sicaklik devam ederken, termometreler 40 dereceyi gösterdi. Pandemi nedeniyle maske takmak zorunda kalan vatandaslar ise sicak hava nedeniyle bunalmaya basladi.

Erzincan'da Bunaltici Sicaklik, Termometreler 40 Dereceyi Gösterdi
Yaz mevsiminin etkisini gösterdigi Erzincan’da birkaç gündür mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam eden sicak hava dalgasi dikkat çekiyor. Erzincan basta olmak üzere Dogu Anadolu’nun birçok ilinde ilkbahar yagislarinin beklentinin altinda kalmasi ve sicakligin etkili olmasi özellikle pandemi nedeniyle maske takmak zorunda kalindigi için vatandaslari bunaltiyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ise mevsim normallerinin 3- 5 derece üzerinde seyreden sicak hava dalgasinin devam edeceginin bildirdi.

Öte yandan, termometrelerin 40 dereceyi gösterdigi kentte saglikçilar özellikle kronik rahatsizligi olanlarin 11.00 ile 16.00 arasinda sokaga çikmamasini önerdi.

Vatandaslardan Ayhan Tokgöz, “Bu sene çok büyük bir kuraklik var. Tarim ve hayvancilikta sikintilar var. Tabi bu arada pandemi de var. Hepsi üst üste geldi. Insallah bu seneyi kazasiz belasiz atlatiriz. Devletimize ve milletimize Allah kolaylik versin. Insallah yagmurlar yagar. Gelecek sene daha güzel iklim olur. Su anda araç termometresi 40 dereceyi gösteriyor. Bu sicakliklarla beraber baharin yagmurlarin yagmamasi sikinti olusturdu” dedi.

Sicaktan bunaldiklarini belirten vatandaslardan Adem Firat ise, “Havalar çok sicak bulaniyoruz. Maskede zorlaniyoruz fakat mecbur takiyoruz. Bu sene de kurak gidiyor” diye konustu.



“Erzincan’da tatilciler serinlemek için selalelere akin etti”

Hava sicakliginin 40 dereceyi buldugu Erzincan’da tatilciler serinlemek için Girlevik Selalesi’ne akin etti. Asiri sicaklarin yasandigi Erzincan’da Munzur Dagi eteklerinden gelen buz gibi sularin 40 metreden döküldügü Girlevik Selalesi, dogal güzelligi ve serin havasiyla, sicaktan bunalan çok sayida yerli ve yabanci turistin ilgi odagi oldu.

Muhtesem doganin özçekim yaparak tadini çikaran yerli ve yabanci turistler, görsel güzellikler arasinda yürüyüs ve piknik yaparak zamanlarini en iyi sekilde degerlendirdi.

Erzincan’da bazi çocuklar ise bunaltici sicakta tehlikeye aldiris etmeden süs havuzuna girerek serinledi.
Kaynak: İHA