Bakan Bilgin, TISK Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, çalisma hayatindaki gelismeleri degerlendirmek üzere Türkiye Isveren Sendikalari Konfederasyonu (TISK) Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Resat Morali Toplanti Salonu’nda bir araya geldi.

Bakan Bilgin, TISK Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
TISK Yönetim Kurulu Baskani Özgür Burak Akkol ve beraberindeki heyeti kabul eden Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, çalisma hayatindaki gelismelere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Istihdam olusturan firmalarin çok kiymetli olduguna deginen Bakan Bilgin, “Türk ekonomisi ihracata dayali büyüme stratejisiyle yükselir, onunla güçlenir, onunla dünyada kendisine bir pazar olusturur. Biz, çagin ihtiyaçlarina, sorularina cevap vererek bu cografyada hayatta kalabiliriz. Bin yildir bu topraklarda yasiyoruz önümüzdeki bin yillarda yasamamizin anahtari buradadir. Biz Türkiye olarak, Endüstri Devrimini kaçirdik, yeni bir endüstri dalgasi yükseliyor bu endüstri dalgasini kaçirmayacagiz” ifadelerini kullandi.

"Türkiye’nin tarihine, gerçegine objektif baktigimiz zaman son 20 yilda AK Parti’nin kattiklarini daha net görebiliriz” diyen Bakan Bilgin, söyle devam etti:

“Bugün her alanda dünyada ne üretildigini nasil üretildigini bilen cesur girisimcilerimiz var. Rekabet gücüne, özgüvene sahip olan girisimciler var. Sizin talepleriniz bizim için karsilanmasi gereken hizmetlere yol gösterici isaret olur.”

Esnek Çalisma modeline iliskin degerlendirmelerde bulunan Bakan Bilgin, “Esnek çalisma modellerinin hizla yayginlastigi bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki 20 yilda olacaklari pandemi erkene çekti. Esnek çalisma modellerini ‘güvenceli esnek’ çalismaya dönüstürmeden uygulamaya sokmak çalisanlar için uygun degildir. Bu açidan mevzuatimizdaki eski kurumsal iliskilerin parçasi olan düzenlemelerin yerini yenilerinin almasi lazim” açiklamalarinda bulundu.

Sendikali isyeri temsilcileri ile konusmanin kendisini mutlu ettigini belirten Bakan Bilgin, “Sendika ayni zamanda tabiri caizse merdiven alti isletmecilik anlayisinin kapisini kapatacak, kayit disiligi önleyecek önemli bir kurumdur. Sizinle sunu paylasmak isterim; Önümüzdeki dönemde sendikali ayni zamanda vergi borcu olmayan isyerlerine mavi bayrak benzeri beyaz bayrak gibi bir uygulamaya geçecegiz. Bu uygulama, marka ve güven tescili olacak. Bu bizim için gurur kaynagi, isletmelerimiz için de özgüven olusturacak bir durum” ifadelerine yer verdi.

Bakan Bilgin’e taleplerini ileten Akkol ise Kisa Çalisma Ödenegi uygulamasinin yil sonuna kadar devam etmesi ve güvenceli esnek çalisma taleplerinde bulundu. Ziyarette, Bakan Bilgin’e Bakan Yardimcisi Ahmet Erdem eslik etti.
Kaynak: İHA