TYB Erzurum Subesi Ile Köy Okulum Dernegi 50 Okulda Kütüphane Kuracak

“Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasin” fikriyle yola çikan Köy Okulum Dernegi Türkiye temsilcisi ögretmen Sedat Emrem ile Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Subesi arasinda 12 okul için protokol imzalandi.

TYB Erzurum Subesi Ile Köy Okulum Dernegi 50 Okulda Kütüphane Kuracak
Daha önce 18 okulda kütüphane kurulmasina vesile olan ve 178 okula ise 75 binin üzerinde okuma kitabi ulastiran Emrem, Temmuz ayinda 50 okul için çalismalara baslanacagini belirtti.

Türkiye Yazarlar Birligi Subesi Baskani Muhammet Hanefi Ispirli ile imzalanan protokol ile 5 farkli sehirde 12 köy okulu için imzalar atildi.

Köy Okulum Dernegi’nin sponsorlugunu üstlendigi “Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasin” sosyal sorumluluk projesi ile kütüphanesi olmayan köy okullari kitaplik ve kütüphane ile bulusturulacak.

Proje ile ilgili Türkiye Yazarlar Birligi adina açiklama yapan Erzurum Sube Baskani M. Hanefi Ispirli; ”17 yildir sürdürdügümüz; kitabin, okumanin, egitimin yaninda olma çalismalarimiza salgin sebebiyle verdigimiz aradan sonra kaldigimiz yerden basliyoruz. Ayni zamanda Hinis-Pasinler temsilciligimizi yürüten Sedat Emrem kardesimiz Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi yürütüyor. Temsi ettigi merkezi Fransa’da olan Köy Okulum Dernegi ile birlikte okullarda kitapliklar kuracagiz. Bu amaçla karsilikli bir iyi niyet sözlesmesi imzaladik” dedi.

Köy Okulum Dernegi ile ortak amaca hizmet olarak 50 okula kütüphane kurmak için 12’si Türkiye Yazarlar Birligi ile 5 farkli sehirde ayrica Erzurum Il Milli Egitim Müdürlügü ile 38 köy okuluna kütüphane ve kitaplik için ortak çalisma yürütülecek.

“Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasin” projesinin genel koordinatörü Sedat Emrem, Köy Okulum Dernegi baskani Levent Acar’a, Türkiye Yazarlar Birligi Erzurum Sube Baskani M.Hanefi Ispirli’ye ve egitim camiasina desteklerini esirgemeyen Erzurum Il Milli Egitim Müdürü Sayin Salih Kaygusuz’a desteklerinden ötürü tesekkür etti.

“Her daim Erzurum’un basarisi için tüm kulvarlarda kosan bir Il Milli Egitim Müdürüne sahip olmak bizler için de büyük bir sanstir.” diyen Emrem; “ 2021-2022 Egitim ve Ögretim yilinin açilisina kadar bitirmeyi planladigimiz projemiz Temmuz ayinin basinda insallah basliyor. Buradan kitap destekleriyle projemize destek olmak isteyen tüm egitim gönüllülerine de simdiden tesekkür ediyorum.” Dedi.

Fransa’da yasayan gurbetçilerin olusturmus oldugu Köy Okulum Dernegi adina açiklama yapan Levent Acar, amaçlarinin ana vatanlari olan ülkemizdeki çocuklarimiza küçük de olsa katki saglamak oldugunu söyledi.

Acar söyle devam etti;

“Bu amaçla da sosyal medyadan haberdar oldugumuz ‘Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasin’ projesine destek olmak için arkadaslarimizla yola çiktik. Birçok okulu bu noktada destek oldugumuz için bu projede tam da bizim istedigimiz gibiydi. Dünyanin neresinde olursak olalim kiblemiz ülkemizdir. Gitmesek de gelmesek de o köyler bizim köylerimizdir, bizim çocuklarimiz, bizim okullarimizdir diyoruz.”
Kaynak: İHA