Türk Kizilay Kilis Toplum Merkezinin Yeni Hizmet Binasi Açildi

Türk Kizilay Kilis Toplum Merkezinin yeni hizmet binasi törenle açildi.

Türk Kizilay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kazimkarabekir Mahallesi'ndeki merkezin açilis töreninde, Suriye'deki iç savastan sonra Türkiye'nin mazlumlara kapilarini açtigini söyledi.

Suriye'deki iç karisikliklardan sonra Kilis'in büyük sorumluluk yükledigine dikkati çeken Can, söyle devam etti:

"Suriye krizinden sonra bütün dünyadan farkli olarak ensar ve muhacir kardesligini en güzel sekilde tesis etmek için tüm il ve ilçelerimiz özellikle serhat illerimiz büyük ödevler icra ettiler. Bunlardan bir tanesi de Kilis'tir. Çünkü, nüfusunun yarisindan fazlasi misafirlerden olusan bir ilimiz. Biz bu toplum merkezini 2015 yilinda Aralik ayinin sonunda faaliyete baslatmistik. O günün sartlariyla misafirlerimize sosyal hizmetler, her türlü kültürel faaliyetlerde uyum noktasinda hizmet vermekti. Ancak geldigimiz nokta itibariyla bugün Türkiye geneli 20'ye yakin toplum merkezimiz var. Bunlardan en önemlileri de Kilis'ti."

Can, Kilis'te açilisi yapilan toplum merkezinin sadece Suriyelilere hizmet vermeyecegini Kilis halkina da hizmet veren bir kurum haline getirdiklerini kaydetti.

Iyilik hareketinde 153 yili geride biraktiklarini belirten Can, sunlari söyledi:

"Bu hafta Kizilay'in kurulus yil dönümünü kutluyoruz. 153 yili geride biraktik ve 154'üncü yila giriyoruz. Iyilik hareketinde, insani yardimda onlara dokunmak, ihtiyaçlarini görmek noktasinda ecdatlarimiz 153 sene bu hizmetleri yapmis. Bizler de bu ise gönüllü olarak sarildik. Bu bir nöbet, yarin bu nöbeti bizden sonrakilere aktaracagiz. Onun için en büyük teminatimiz gençlerdir. Üniversiteler bizim için olmazsa olmaz. Türkiye genelinde 160'in üzerindeki üniversitede faaliyet gösteren Türk Kizilay'i var."

Kilis Valisi Recep Soytürk de merkezin yapiminda emegi geçenlere tesekkür ederek, "Hepimizi anneler egitiyor, yetistiriyor. Annelerin de gidebilecegi çok güzel toplum merkezleri var. Evde bütün gününü geçiren hanimefendiler yerine bir toplum merkezine giderek hem becerilerini artirma hem sosyallesme ihtiyacini giderme açisindan toplum merkezlerini hep önemsemisimdir. Bu hizmetleri hem devletimiz yapmakta hem de sivil toplum kuruluslari katki saglamaktadir." dedi.

Konusmalarin ardindan merkezin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: AA