Tabancayla Öldürene 15 Yil, Yardim Eden 3 Kardesine 6 Yil 3'Er Ay Hapis

Samsun’da kavgada bir kisinin kafasindan silahla vurularak öldürülmesi olayiyla ilgili tutuklanan 1 kisi 15 yil hapis cezasina çarptirilirken, kendisine yardim ettigi iddia edilen 3 kardesine de 6 yil 3’er ay hapis cezasi verildi.

Tabancayla Öldürene 15 Yil, Yardim Eden 3 Kardesine 6 Yil 3'Er Ay Hapis
Olay, Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi’nde 25 Mart 2020 aksami saat 23.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta egzoz patlatarak geçen bir araçla ilgili çikan tartisma kavgaya dönüstü. Kavgada Adem M.’nin (40) tabancayla ates açmasi sonucu Onur Yildiz (30) kafasindan vuruldu. Agir yaralanan Onur Yildiz, 112 acil ekipleri tarafindan ambulansla özel bir hastaneye kaldirilarak ilk müdahalesinin ardindan Samsun Ondokuz Mayis Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Onur Yildiz olaydan 4 ay sonra tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti.

Olayla ilgili polis tarafindan gözaltina alinan Adem M. ve yaninda bulunan kardesleri Ü.M. (31), B.M. (24) ve U.M. (26) 26 Mart 2020 günü Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Adem M. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 kardesi ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Adem M. ile kardesleri hakkinda Samsun 3. Agir Ceza Mahkemesinde dava açildi. Bugün görülen davanin son durusmasinda tutuklu olarak yargilanan Adem M. haksiz tahrik altinda adam öldürmek ve durusmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 15 yil hapis cezasina çarptirildi ve tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Tutuksuz olarak yargilanan B.M., U.M. ve Ü.M. ise "öldürmeye yardim etmek" suçundan 6 yil 3’er ay hapis cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA