Mersin Devlet Opera Ve Balesi, Seyircisiyle Bulusacagi Gala Konserinin Hazirliklarini Tamamladi

İçel Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer: 'Çok heyecanliyiz. Uzun süredir seyircilerimizden ayriydik. Normallesmeyle beraber etkinliklerimizi bütün kurallara uyarak açik havada gerçeklestirecegiz'

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB), uzun aradan sonra yeniden sanatseverlerle bulusacagi gala konserinin son provasini yapti.

Büyüksehir Belediyesinin destegiyle yarin saat 20.30'da Özgecan Aslan Baris Meydani'nda düzenlenecek konserin provasi, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapildi.

Provada sahne alan solistlere, sefligini Murat Cem Orhan'in yaptigi orkestra eslik etti.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Vekili Serbülent Biçer, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde sahnelerden uzak kaldiklarini belirterek, "Çok heyecanliyiz. Uzun süredir seyircilerimizden ayriydik. Normallesmeyle beraber, etkinliklerimizi bütün kurallara uyarak açik havada gerçeklestirecegiz." dedi.

Kentin tarihi yerlerinde de etkinlik düzenlemek için çalisma yaptiklarini ifade eden Biçer, "Uluslararasi arenada isim yapmis solistlerimizle beraber, yarin gelecek seyircilerimiz için çok güzel bir program hazirladik. Açik havada seyircilerle bulusmaya devam edecegiz. Daha çok halkin gelebilecegi amfi tiyatrolar gibi yerlere yöneliyoruz ancak bölgemiz de tarihsel açidan çok önemli bir yer. Ören yerlerinde de konser yapmak için programlarimiz var." diye konustu.

Galada MDOB sanatçilari Simge Büyükedes, Sevinç Demirag, Hale Soner Kekeç, Asude Karayavuz, Bülent Bezdüz, Faik Mansuroglu ve Hasan Berk, orkestra esliginde dünyaca ünlü bestecilerin aryalarindan örnekleri seslendirilecek.

Kaynak: AA