Kültür Sanat Muhabirleri Diyarbakir'da Bulustu

Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla bu yil ikincisi düzenlenen ‘Medya, Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari’ Diyarbakir Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde yapildi. Toplantida konusan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir, amaçlarinin Anadolu’nun kesfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel degerlerini yerinde görüp medya yoluyla ülkenin dört bir yanina tanitmak oldugunu söyledi.

Kültür Sanat Muhabirleri Diyarbakir'da Bulustu
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin farkli sehirlerinde kültür, sanat, gezi haberleri yapan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegine üye gazeteci ve yazarlari Diyarbakir’da agirladi. Medya, Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari Projesiyle Diyarbakir’a gelen gazeteci ve yazarlar, rehberler esliginde kentin tarihi ve turistik mekanlarini gezerek bilgi aldi. Kent gezisinin ardindan düzenlenen toplantida konusan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir, amaçlarinin Anadolu’nun kesfedilmeyi bekleyen tarihi ve kültürel degerlerini yerinde görüp medya yoluyla ülkenin dört bir yanina tanitmak oldugunu dile getirdi.

"Amacimiz Kültürel ve tarihi mekanlari medya yoluyla tanitmak"

Kültür ve Turizm Bakanliginin projelerine verdikleri destegin oldukça önemli oldugunu belirten Gökdemir, etkinligin turizmin hareketlenmesinde katki sagladigina inandiklarini ifade etti.

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu ve Büyüksehir Belediyesine ev sahipliginden dolayi tesekkür eden Gökdemir, "Meslektaslarimiz gezip gördükleri tarihi ve kültürel degerleri görev yaptiklari gazete, televizyon ve internet haber portallarinda paylasarak okuyucularina ayna tutmus oluyorlar. Insanlarda merak uyandiriyor ve mutlaka o bölgeyi görmeleri gerektigi yönünde bir kanaat olusturuyoruz" dedi.



"Diyarbakir su an bulundugu yerden çok daha fazlasini hak ediyor"

Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ali Çelik ise Diyarbakir’in medeniyetlerin harmanlandigi bir sehir oldugunu belirterek, "Diyarbakir’in tanitim ve turizm bakimindan su an bulundugu yerden çok daha fazlasini hak ediyor. Diyarbakir’in kültür ve sanatla daha çok gündeme gelmesi için Büyüksehir Belediyesi olarak birçok hazirligimiz var. Sizden ricam, bu kentte yapilan etkinlikleri görev yaptiginiz gazetelerde yer vermeniz" diye konustu.

Diyarbakir Il Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp da yapilan konusmalarin ardindan kentin tarihi ve kültürel degerleri ile ilgili sunum yaparken, yapilan sunumun ardindan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir, Vali Münir Karaloglu için hazirlanan tesekkür plaketini Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Ali Çelik’e takdim etti.

Toplanti sonunda Büyüksehir Belediyesi, erkek gazetecilere Diyarbakir ipeginden üretilen kravat, kadin gazetecilere ise sal hediye etti.
Kaynak: İHA