Kaybolan 11 Yasindaki Kizdan Haber Alinamiyor

Konya’nin Beysehir ilçesinde, daglik alanda kayip olan 11 yasindaki kiz çocugundan haber alinamiyor. Dedesiyle birlikte küçükbas hayvanlarin bulundugu bölgede kalan 11 yasindaki yörük kizi Kiymet Camiz, Jandarma, AFAD ve komando ekiplerinin katildigi arama çalismalarinda bulunamazken, aramalara sabah devam edilecek.

Kaybolan 11 Yasindaki Kizdan Haber Alinamiyor
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bagli Üstünler Mahallesi Karaburun plaji yakinlarindaki küçükbas hayvanlarin oldugu agaçlik alanda dedesi Halil Camiz’la birlikte çadirlarda kalan 11 yasindaki Kiymet Camiz’dan öglen saatlerinden itibaren haber alinamadi. Dedesinin tesadüfen yoldan geçen jandarma ekibine haber vermesi üzerine baslatilan arama çalismalarina Beysehir Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerinin yanisira, Konya il merkezinden sevk edilen komando ve AFAD ekipleri de destek verdi. Bölgede yasayan vatandaslar ile belediye zabita ekipleri de arama çalismalarina katildi.

Ekipler, kiz çocugunun görüldügü belirtilen dere kenarinda arama çalismalarini yogunlastirirken, komando ekipleri ise açik alanlarin yanisira bölgeye yakin daglik alanlarda da arama gerçeklestirdi. Beysehir Belediyesi Zabita ekipleri de Karaburun plaji çevresinde arama çalismasi yürüttü. Aksam saatlerine kadar devam eden arama çalismalarinda gece görüs özelligine sahip dronla da havadan arama çalismalari yürütüldü. Bu arada, Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir da bölgeye gelerek yürütülen çalismalar hakkinda jandarma yetkililerinden bilgi aldi.

Dede Halil Camiz yaptigi açiklamada, kayip torunuyla sabah saatlerinde birlikte oturduklarini anlatarak, “Daha sonra yatacagimi söyleyerek uyudum. Öglen uykudan kalktiktan sonra ise agilda bulamadim. Bir arkadasimi telefonla arayarak haber verdim. O esnada yol kenarindan geçen jandarma devriyesine de torunumun kayboldugunu bildirdim" dedi.

Arama çalismalari sürerken aksam saatlerine dogru bölgeye gelen baba Mehmet Camiz ise, kayip çocuguyla dün beraber oldugunu belirterek, "Üç çocugum var. Babamla beraber kalirlardi. Babam öglen saatleri civarlarinda yatmis, daha sonra kalkmis. O zaman çocugu bulamamis. Ben ise Toroslar’da hayvanlarin basinda idim. Daha önce böyle bir olay yasamadik. Kizim çok akilli bir kizdi. Bilmiyorum, saat 15.00 gibi gören bir kisi olmus onu. Bu ihtimale karsi bir sey diyemiyorum kaçirilmis olur mu olmaz mi bilemiyorum. Ben annesiyle beraberdim Antalya bölgesinde Toroslar bölgesindeydik. Ben oradan geliyorum, yaklasik 8 saattir araniyor. Insallah sag selamet bulunur. Bölgeyi çok iyi biliyordu. Biz Manavgat Yeniköy’de yasiyoruz, 5 yildir da bu bölgeye geliyorduk" seklinde konustu.

Öte yandan, havanin kararmasinin ardindan arama çalismalarina ara verildi.

Arama çalismalarina sabah saat 06.00’dan itibaren günün aydinlanmasiyla birlikte yeniden devam edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA