Kastamonu'da 'Mobil Kisirlastirma Araci' Hizmete Girdi

Kastamonu Valisi Avni Çakir: 'Sokak hayvanlarinin her türlü rahatsizliklarinda cerrahi müdahale gerekiyorsa onlari ve asilamalari konusunda da arkadaslarimiz her türlü hizmeti verecekler'.

Kastamonu'da, sokak hayvanlarinin tedavilerinin de yapilacagi "mobil kisirlastirma araci" Kastamonu Mahalli Idareler Birligi (KASMIB) tarafindan hizmete sunuldu.

Veteriner klinigi seklinde tasarlanan araç, Kastamonu'nun kent merkezi ile 19 ilçesinde hizmet verecek. Yürütülecek çalismayla sokak hayvanlari kisirlastirilirken, ihtiyaç halinde hayvanlarin tedavi ve bakimlari yapilacak.

Vali Avni Çakir, KASMIB binasi önünde düzenlenen tanitim programinda yaptigi konusmada, aracin son derece modern, en son teknolojiyle donatilmis gezici bir hastane oldugunu söyledi.

Aracin ilk olarak Inebolu ilçesinde faaliyetlerine baslayacagini dile getiren Çakir, "Özellikle sahil bölgelerimizde yazin artan nüfusla beraber çok asiri miktarda disaridan kedi köpek gibi hayvanlarimizin bölgemize gelisi ve tatil süreci sonrasinda bölgemizde kalislari söz konusuydu. Son derece kontrolsüz bir görüntü ortaya çikiyor. Devreye sokacagimiz bu aracimizla beraber bu konuda sokak canlilarimiza en üst seviyede saglik hizmeti vermis olacagiz." diye konustu.

Bu konuda ilçe belediyelerinin de üzerlerine düsen yükümlülükler oldugunu belirten Çakir, söyle devam etti:

"Çünkü sadece operasyon ile bitmiyor. Operasyon sonrasinda da hayvanlarin belirli bir rehabilite döneminden geçmesi için uygun alanlarin olusturulmasi gerekiyor. Bununla ilgili arkadaslarimiz hazirliklarini tamamladi. Burada sadece kisirlastirma yapmayacagiz. Sokak hayvanlarinin her türlü rahatsizliklarinda cerrahi müdahale gerekiyorsa onlari ve asilamalari konusunda da arkadaslarimiz her türlü hizmeti verecekler. "

Kaynak: AA