Karabük'te Hastanede Yangin Tatbikati Yapildi

Karabük Agiz ve Dis Sagligi Egitim ve Arastirma Hastanesinde AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerince yangin tatbikati düzenlendi.

Karabük'te Hastanede Yangin Tatbikati Yapildi
Hastane personeline deprem, yangin konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Daha sonra gerçeklestirilen tatbikatta olasi bir yanginda alinacak tedbirler ve yangina müdahale konusunda personeller bilgilendirildi.

Tatbikatta mutfak tüpünün söndürülmesi ve alevlere ilk müdahale uygulamali olarak gösterildi. Tatbikatin sonunda senaryo geregi yangin nedeniyle çatida mahsur kalan 2 personel itfaiye tarafindan kurtarildi.

Tatbikat sonrasi gazetecilere açiklama yapan Karabük Belediyesi Itfaiye Müdürü Koray Korkut, Karabük Belediyesi itfaiyesi olarak hedeflerinin vatandaslar yangina ilk müdahale hakkinda bilinçlenmesi oldugunu söyledi.

Yangina ilk müdahalenin büyük felaketlerin önüne geçtigini belirten Korkut, "Yangina ilk müdahalenin önemini gittigimiz bütün kurumlarda anlatiyoruz. Vatandaslara bir beceri kazandirmaya çalisiyoruz. Verdigimiz egitimler ve yaptigimiz tatbikatlar sonrasinda Karabük'te meydana gelen birkaç daire yanginina vatandaslarin kendi müdahalesini ve müdahalede basarili olduklarini da gördük. Bu tatbikatlarimizin amacina ulastigini gösteriyor." diye konustu.

Kaynak: AA