Çigli Belediyesinden Küresel Iklim Degisikligi Mücadelesine Destek

Çigli Belediyesi, küresel iklim degisikligini önlemek adina olusturulan Iklim ve Enerji Için Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesine (Covenant of Mayors For Climate Energy) imza atti.

Çigli Belediyesinden Küresel Iklim Degisikligi Mücadelesine Destek
Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, yerel ve bölgesel yönetimlerin enerji verimliligi ile yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimini arttirmayi amaçlayan "Iklim ve Enerji Için Avrupa Belediye Baskanlari Sözlesmesine" imza atarak küresel iklim degisikligini önleme çalismalarina destek verdi.

Avrupa Birligi tarafindan desteklenen bu sözlesmeye taraf olan belediyeler, 2030 yilina kadar yetki bölgelerinde sera gazi emisyonlarini yüzde 40 azaltmayi ve iklim degisikligine karsi önlemler almayi taahhüt ederek, enerji verimliliginin saglanmasini ve yenilenebilir enerji kaynaklarinin daha fazla kullanilmasini tesvik ediyor. 2021 yili itibariyle dünyada 53 ülkeden 10 bin 608 belediye, Türkiye’den ise 30 belediye sözlesmeye imza atmis bulunuyor.

Baskan Gümrükçü: "Dirençli bir Çigli olusturacagiz"

Yerel yönetimlerin iklim degisikligi ile mücadelede inisiyatif almasi ve bu konuda politika, strateji ve çesitli uygulamalar gelistirmesi gerektigini ifade eden Baskan Gümrükçü, "Iklim degisikligi ile ilgili çalismalarda öncü olmaya devam edecegiz. Baskanlar Sözlesmesi kapsaminda ‘Yenilenebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani’ hazirlayacagiz. Sera gazi emisyonlarini azaltarak enerji verimliligini ön planda tutacagiz. Yenilenebilir enerji oranini artiracagiz. Tüm bu çalismalar ile birlikte iklim degisikliginin etkilerine uyum saglayarak Çigli’yi daha dirençli bir kent haline getirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA