Ameliyatla Ayrilan Siyam Ikizlerine Dogum Günü Sürprizi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan himayelerinde Ingiltere’de yapilan ameliyatla ayrilan siyam ikizleri Derman ve Yigit Evrensel için Ankara Sehir Hastanesi’nde dogum günü kutlamasi yapildi.

Ameliyatla Ayrilan Siyam Ikizlerine Dogum Günü Sürprizi
Üç yil önce kafalari yapisik halde dünyaya gelen ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile esi Emine Erdogan’in himayesinde Ingiltere’de yapilan operasyonla ayrilan siyam ikizleri için dogum günü partisi düzenlendi.

Antalya’da 2018 yilinda dünyaya gelen, Fatma ve Ömer Evrensel çiftinin siyam ikizleri, Londra’da geçirdikleri ameliyatlarin ardindan Ankara’ya dönmüstü. Ankara Sehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde tedavisi devam eden ikizlerin saglik durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor. Siyam ikizleri için tedavi gördügü hastanede sürpriz dogum günü partisi düzenlendi.



Ikizlerin tedavi süreçlerinin her geçen gün daha iyiye gittigini belirten Ankara Sehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Evren Yasar, "Bugün çok mutluyuz, Yigit ve Derman bildiginiz gibi 3 yasina girdi. Yaklasik 1 buçuk senedir beraberiz. Zorlu bir süreç atlattik. Yurt disinda cerrahi süreç yasadilar. Hastanemizde tedavileri sürüyor, bekledigimizden daha iyi gidiyorlar. Ingiltere’de doktorlari ile sürekli iletisim halindeyiz. Normal yasitlariyla esit olacaklari sekilde bir tedavi süreci isliyor. Bu konuda umutluyum, mutluyum geldigimiz nokta bizim için çok iyi denilecek bir nokta" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ikizlerin saglik durumuyla yakindan ilgilendigini kaydeden Yasar, "Cumhurbaskanimiz sürekli yakindan takip ediyor durumlarini, her iki delikanlinin da durumu ile ilgili bilgi veriyoruz kendisine. Bu süreçte yakin ilgilerini hep sürdürdüler, biz de gelismelerden haberdar ediyoruz kendilerini" diye konustu.

Geçen yila kiyasla ikizlerin iyilesme yolunda önemli bir mesafe kat ettigini söyleyen anne Fatma Evrensel," Çok sükür iyiler, üç yasina giriyorlar. Çok zor bir süreçti. Zorluklari atlattik, meyvelerini yiyoruz. Iyiler sikintilari yok, ilerleme oldu fizik tedavi ile. Hem çok küçüklerdi hem dengelerini kuramiyorlardi geçen yil. Yigit biraz geriden geliyor ama o da Derman gibi olacak" ifadelerini kullandi.

Baba Ömer Evrensel ise," Mutluyuz, insallah sikintisiz bir süreç olacak tedavileri devam ediyor. Çok farkli geçtigimiz yila göre durabiliyor desteksiz, Derman yürüyebiliyor" dedi.

Kaynak: İHA