SOCAR Türkiye Grup Sirketlerine 3 Ödül Birden

SOCAR Türkiye grup sirketleri, Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi (IKMIB) tarafindan düzenlenen "2020 Ihracatin Yildizlari Ödülleri"nde iki kategoride üç ödülün sahibi oldu. Organik kimyasallar ihracati kategorisinde SOCAR Ticaret 1. olurken, mineral yakitlar ihracatinda da 1.’ligi STAR Rafineri, 2.’ligi ise SOCAR Ticaret elde etti.

SOCAR Türkiye Grup Sirketlerine 3 Ödül Birden
Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, IKMIB tarafindan düzenlenen ‘2020 Ihracatin Yildizlari Ödülleri’nde iki grup sirketiyle ilk iki sirada yer alarak ihracatin devler liginde zirvedeki konumunu perçinledi. Türkiye’nin toplam ihracatinda önemli bir paya sahip olan kimya sektöründe en yüksek ihracat rakamlarina ulasan kurumlarin belirlendigi IKMIB Ihracatin Yildizlari Ödülleri’nde SOCAR Türkiye grup sirketlerinden SOCAR Ticaret, organik kimyasallar ihracati kategorisinde 1.’ligi elde etti. Mineral yakitlar ihracatinda STAR Rafineri 1. olurken, ayni kategoride 2.’ligi de SOCAR Ticaret ile alan SOCAR Türkiye, iki kategoride de zirvenin sahibi oldu. Ödülleri SOCAR Türkiye adina Rafineri ve Petrokimya Is Birimi CFO’su Elchin Ibadov aldi.

2020 IKMIB Ihracatin Yildizlari Ödülleri’nde alinan basarili sonuçlari degerlendiren SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya Is Birimi Baskani ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Pandemi sartlari altinda geçen zor bir yil olan 2020, özellikle rafineri ve petrokimya sektöründe büyük bir daralmaya yol açti. Global ölçekte üretim kesintilerinin yasandigi bu sarsici dönemde SOCAR Türkiye olarak grup sirketlerimiz STAR Rafineri ve Petkim’in entegre yapisi sayesinde üretimimize kesintisiz olarak devam etmeyi sürdürdük. Bu kritik dönemde grup sirketlerimizle gerçeklestirdigimiz ihracatin yaninda üretimimizi iç pazara yönlendirerek yerli sanayicimiz ve ihracatçilarimizin da kesintisiz üretim yapabilmelerine destek olduk. Ihracatçilarimizi, petrokimya hammaddelerinde yasanan küresel arz sokunun etkilerinden mümkün oldugunca koruyarak üretimlerini sürdürebilmeleri için gerekli hammaddeleri sagladik. Zorlu bir dönemde elde edilen bu basarilarin çok daha anlamli oldugunu biliyoruz. Üretimden gelen potansiyelimizi, küresel rekabette daha güçlü bir Türkiye için kullanmak bize büyük bir gurur ve mutluluk yasatiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA