(Özel) Istanbul'da Gasp Dehseti Açiklamasi Bonzai Içirip Bayilttiklari Taksiciyi Soydular

Çaglayan’da bindikleri taksinin sürücüsüne içerisinde bonzai olan sigara veren 2 sahis, bayilan adamin parasini ve cep telefonunu gasp etti. Olayin ardindan çalisma baslatan Kagithane Asayis Büro Amirligi ekipleri, gaspçilardan birini kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Sahislarin çaldiklari telefon ve parayla uyusturucu madde aldiklari ortaya çikti.

(Özel) Istanbul'da Gasp Dehseti Açiklamasi Bonzai Içirip Bayilttiklari Taksiciyi Soydular
Olay, geçtigimiz 30 Mayis Pazar günü saat 07.30 siralarinda Kagithane Çaglayan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sami Bayram isimli taksici ellerinde hurda malzemeler olan iki sahsi aracina aldi. Sahislar ellerindeki malzemeleri aracin bagajina koyduktan sonra taksiciye hurdalari satmaya gittiklerini söyledi.

Ardindan taksici Bayram, sahislari Merkez Mahallesi’ndeki bir hurdaciya götürdü.

Bonzaili sigarayi taksiciye verip uyuttular

Hurda malzemeleri satmak için bir sahis araçtan inerken, diger sahis ise bekledikleri sirada taksici Sami Bayram’i kandirarak içinde bonzai olan sigara ikram etti. Taksici bonzaili sigarayi bilmeden içtikten sonra uykusu gelmeye basladi.

Hurdayi satan diger sahis araca gelerek, taksiciye "Bizi geldigimiz yere birak, çok uykun varsa bize anahtari ver biz kendimiz götürelim" dedi.

Bunun üzerine taksici uyumadan önce sahislardan süphelenerek araci durdurup anahtari cebine koydu.

Taksiciyi bayiltip parasini ve telefonunu çaldilar

Taksici bonzainin etkisiyle bir süre sonra bayildi. Bunun üzerine hirsizlar taksicinin telefonunu ve 220 lira parasini çalarak kayiplara karisti. Taksici saat 12.30 gibi uyanarak soyuldugunu anlayinca durumu polise bildirdi. Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ekipleri taksicinin yanina gelerek, yaptigi çalismalarda sahislardan bir tanesinin çesitli suçlardan kaydi bulunan D.D. (25) oldugunu tespit etti.

Çaldiklari para ve telefonla uyusturucu almislar

Kagithane Asayis Büro Amirligi ekiplerinin yaptigi çalismalar neticesinde D.D. isimli hirsiz Çaglayan Mahallesi Uyum Sokak üzerinde bulunan evinde kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Hirsiz D.D. ilk ifadesinde, suçunu itiraf ederek arkadasinin isminin Çagatay oldugunu ve hirsizliktan sonra Kustepe Mahallesine giderek tanimadiklari bir kisiden telefon karsiliginda uyusturucu aldiklarini söyledigi ögrenildi. Yakalanan hirsiz D.D. polis merkezine teslim edilirken, diger hirsizin yakalama çalismalarinin sürdügü kaydedildi. Öte yandan, hirsizlarin olaydan kisa bir süre önce birlikte yürüdügü anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA