Edirne'deki 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu'nda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Edirne Vali Yardimcisi Ali Uysal:'Bagisikligin ve direncin, sporun ne kadar önemli oldugunu hep birlikte yasadik'.

Edirne'deki 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Startini Edirne Valisi Ekrem Canalp'in verdigi, 20 ülkeden 1045 sporcunun katilimiyla Selimiye Meydani'ndan baslayan, 10 ve 21 kilometrelik parkurlarin tamamlanmasiyla sonuçlanan maratonun ardindan dereceye girenler için Mimar Sinan Spor Salonu'nda ödül töreni düzenlendi.

Edirne Vali Yardimcisi Ali Uysal, törende yaptigi konusmada, katilimcilarin uzun bir parkuru basariyla tamamladigini söyledi.

Sporculari tebrik eden Uysal, "Günümüzde bakiyoruz 20'li yaslarda insanlar seker, tansiyon, kalp gibi türlü hastaliklarla bogusuyor. Biz çocuklarimizi küçük yaslarda hastanelere mahkum ediyoruz. Bunu salgin döneminde daha da iyi gördük. Bagisikligin ve direncin, sporun ne kadar önemli oldugunu hep birlikte yasadik. Ben de elimden geldigince spor yapmaya çalisiyorum. Hepiniz çok önemli degerleri temsil ediyorsunuz, hepinize tesekkür ediyorum." diye konustu.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi (TUYUB) Baskani Önder Akdag ise zorlu bir organizasyonu tüm kurumlarin destegiyle gerçeklestirdiklerini belirtti.

Törene, Gençlik ve Spor Il Müdürü Selim Ak, Edirne Belediye Baskan Yardimcisi Hakan Iscan ve sporcular da katildi.

Organizasyonda 21 kilometre erkekler genel klasmanda Mestan Turhan birinci, Bekirhan Kabadayi ikinci, Özgür Isik ise üçüncü oldu. Kadinlar genel klasmanda ise Dilek Atak birinci, Derya Kaya ikinci, Zeynep Burcu Akbaba ise üçüncü sirada yarismayi tamamladi.

10 kilometre erkekler genel klasmanda Muhammet Edip Karabacak birinci, Ercan Savasan ikinci, Ercan Kitapçioglu ise üçüncü sirada yer aldi. Kadinlar genel klasmanda ise Reyhan Demirel birinciligi, Gönül Çataltepe ikinciligi, Firdevs Mehmetoglu ise üçüncülügü elde etti.

Kategorilerinde birinci olanlara 1000, ikincilere 750 ve üçüncülere de 500 lira hediye çeki ve lavanta demeti hediye edildi.

Kaynak: AA