Çin'de Gerçek Kurtlar Ile Tiyatro Gösterisi

Çin’in Xi’an kentinde bir tiyatro gösterisinde gerçek kurtlarin kullanilmasi tepkilere neden oldu.

Çin'de Gerçek Kurtlar Ile Tiyatro Gösterisi
Çin’in Xi’an kentinde bir tiyatroda oynanan The Legend of Camel Bell (Deve Çani Efsanesi) adli oyunda gerçek kurtlarin kullanilmasi tepkilere neden oldu. Gösteri sirasinda oyunculari kovalayan gerçek kurtlarin sahneye salinmasi, sosyal medya kullanicilarinin tepkisine neden oldu. Oyun sirasinda çekilen görüntülerde, seyircilerin kurtlardan sadece birkaç metre mesafede oturarak oyunu izledigi, kurtlarda herhangi bir tasma veya agizlik bulunmadigi ve kurtlardan birinin sahnede oyunculardan birini yere düsürerek üzerine çiktigi görüldü.

Sosyal medya kullanicilari, "Orada öylece oturuyor olsam aklim çikardi herhalde" ifadelerini kullanirken, bir diger kullanici ise, "Ya beklenmedik bir sey olursa?" diyerek endiselerini dile getirdi.

Tiyatronun sahibi olan Huaxia Kültür Turizmi isimli sirket, kurtlarin “insanlara zarar vermeyecegi” konusunda israr ederek, vatandaslarin güvenlik endiselerini reddetti.

Huaxia Kültür Turizmi’nin Xi’an subesinden bir temsilci ise yaptigi açiklamada, kurtlarin 3 ila 4 nesildir evcillestirildigini ifade ederek, “2018’den beri yasal olarak yetistirilip, sertifikali profesyonel egitmenler tarafindan egitiliyorlar ve son üç yilda hiçbir kaza yasanmadi” dedi.

Tiyatronun, kurtlarin seyircilere ulasamamasi için sahne ile koltuklar arasina koruma aglari dikildigini belirten temsilci, oyuncularin ise dövüs sahnelerinde yaralanmamalari için koruyucu giysiler giydiklerini açikladi.

The Legend of Camel Bell, Çin’den baslayarak Anadolu ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya kadar uzanan ticaret güzergahi olan tarihi Ipek Yolu’nu konu ediniyor. Gösterideki kurtlar ise Çin’in eski deve birliklerinin Orta Asya’ya yapacagi tehlikeli yolculugunun temsil edildigi bir sahnede yer aliyor.
Kaynak: İHA