19 Yasinda Kadina Yönelik Siddete Tepki Için Kitap Yazdi

İçel’de yasayan 19 yasindaki Eray Gürdal, ’kadina siddet’ konulu ’Glayöller’ isimli ilk kitabini çikardi.

19 Yasinda Kadina Yönelik Siddete Tepki Için Kitap Yazdi
Edebiyat Fakültesi birinci sinif ögrencisi Eray Gürdal, Türkiye’nin gündeminden bir türlü düsmeyen kadina siddete dikkat çekmek amaciyla bir kitap yazdi. Kadinlara, hayvanlara ve hiçbir canliya siddetin yasanmadigi bir dünya hayal eden Gürdal, Covid-19 salgininda 20 yas altina gelen sokaga çikma yasagini da firsat bilerek aklinda kurguladigi kitabini yaziya döktü.

Kitap yazmaya 2019 yilinda basladigini anlatan Gürdal, Covid-19 pandemisi öncesinde Türkiye’nin gündeminin hemen hemen her gün kadina yönelik siddet oldugunu ve kendisinin de bu durumdan etkilendigini söyledi.

Aklinda bir kitap yazmak oldugunu ancak konuyu bir türlü belirleyemedigini kaydeden Gürdal, "Kadina yönelik siddet beni etkileyince bu konuyu tercih ettim. Kitabi yazmak için bu konuda birçok kitap okudum. Kafamda karakterleri belirledim ve yazmaya basladim" dedi.

Kitapta yazdigi karakterlerin yüzde 80’inin kurgudan olustugunu kaydeden Gürdal, "Kitabi tam 1 yilda yazdim. 13 bölümden olusuyor ve 71 sayfa. Okuyucularin sikilmadan rahatlikla okuyabilecegi bir kitap oldu. Kitabi yazarken özellikle yasitim ve benden büyük insanlara mesaj vermek istedim güçlerinin kadinlara yetmeyecegine dair. Kadinla erkegin esit olduguna dair mesaj vermek istedim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA