Yerli Ve Milli Olarak Üretilen SAR-762-MT Ve SAR-56 Ilk Kez Görücüye Çikti

Türk Silahli Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanligi ve Emniyet Genel Müdürlügünün ihtiyaçlarini karsilama hedefiyle üretilen SAR-762-MT ve Özel Kuvvetlerin talebi dogrultusunda üretilen SAR-56 ilk kez görücüye çikti.

Yerli Ve Milli Olarak Üretilen SAR-762-MT Ve SAR-56 Ilk Kez Görücüye Çikti
Sarsilmaz, SAR 762 MT’yi, Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) ile 2018 yilinda imzaladigi PMT 7.62x51 projesi kapsaminda gelistirilmeye baslandi. Türk Silahli Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanligi ve Emniyet Genel Müdürlügünün ihtiyaçlarini karsilama hedefiyle projeye baslayan firma, en az bin atim yapmaya elverisli bir piyade tüfegi ortaya çikardi.

Yerli ve milli olarak üretilen SAR-762-MT ve SAR-56 ile bu alanda disa bagimliligin önemli ölçüde azaltilmasi planlaniyor

SAR-762-MT ve piyade tüfegi olan SAR-56 geçtigimiz hafta Türkiye Verimlilik Vakfinca düzenlenen Uluslararasi Verimlilik ve Teknoloji Fuari’nda ilk kez sergilendi. Yerli ve milli imkanlarla üretilen silahlarin disa bagimliligi önemli ölçüde azaltilmasi planlaniyor.

“SAR-762-MT agir makinali tüfegimiz ilk kez görücüye çikti”

Silahlarin ilk kez sergilendigini söyleyen Sarsilmaz Silah Sanayii’nin Satis Müdürü Hakan Özadali, “Fuara 60 silahla katildik. Piyade tüfeklerimiz, makinali tabancalarimiz, agir makineli tüfegimizi fuarda sergiledik. Ilk kez bu fuarda gösterdigimiz ürünlerimiz var. SAR-762-MT dedigimiz agir makinali tüfegimiz ilk kez görücüye çikti. Onun haricinde birde piyade tüfegimiz var SAR-56 modelimiz. O da ilk kez bu fuarda görücüye çikti” ifadelerini kullandi.

Hizli degistirilebilir namlu (QCB) ile kesintisiz atis

Ilk kez görücüye çikan silahlarin özelliklerini siralayan Özadali, “SAR-762-MT mayonla çalisan 7,62 agir makinali dedigimiz bir tüfektir. Bu tüfekler platform veya araç üzerine takilabilen bir üründür. Agirligi 12 kilogram ve dakikada 700 atis yapabilmektedir. Namlusu bir set halindedir ve çok kolay degistirilebilir. Hava sogutmali silah, hizli degistirilebilir namlu (Quick Change Barrel / QCB) özelligine de sahip. Bu sayede, örnegin, yogun ates baskisi gerektiren muharebeler gibi silahlarin araliksiz ates etmesi gereken durumlarda, makineli tüfek nisancisi, isinan namluyu, hizli ve emniyetli bir sekilde yedek namluyla degistirebiliyor. Böylelikle silah, ates gücünden ödün vermeden muharebeye devam edebiliyor. Son derece önemli bir üründü. Çünkü Türkiye’de bu tür silahlar yurt disindan temin ediliyordu. Belli ülkelerin bize koymus oldugu ambargolar nedeniyle bu silahlar uzun süre gelmiyordu. Ordumuzun ihtiyaci olan bu silahlari biz milli projeler kapsaminda ürettik ve suanda onlara sunduk. zel kuvvetlerimizin talepleri dogrultusunda bir piyade tüfegi çalismamiz oldu. SAR-56 projesi onlarin talepleri dogrultusunda gerçeklesti. Belirli miktarda da teslimatlar gerçeklestirildi” diye konustu.

Kaynak: İHA