Pakistan Basbakani Khan Açiklamasi 'Afganistan Operasyonlari Için CIA'ye Kesinlikle Üs Vermeyecegiz'

Pakistan Basbakani Imran Khan, Amerikan kuvvetlerinin Afganistan’dan çekildikten sonra ABD Merkezi Istihbarat Teskilati’na (CIA) ülkedeki operasyonlari için "kesinlikle üs vermeyeceklerini" ifade etti.

Pakistan Basbakani Khan Açiklamasi 'Afganistan Operasyonlari Için CIA'ye Kesinlikle Üs Vermeyecegiz'
Pakistan Basbakani Imran Khan, HBO Axios’a verdigi röportajda Afganistan’dan 11 Eylül’e kadar geri tamamen geri çekilmeye hazirlanan ABD’nin operasyonlarina yönelik degerlendirmelerde bulundu. Basbakan Khan, Amerikan askerlerinin çekilmesinin ardindan ABD Merkezi Istihbarat Teskilati’na (CIA) ya da ABD özel kuvvetlerine Afganistan operasyonlarinda kullanilmak üzere Pakistan’da kesinlikle üs verilmeyecegini dile getirdi. Gazeteci Jonathan Swan’in "Amerikan hükümetinin El Kaide, DEAS ve Taliban’a karsi sinir ötesi terörle mücadele operasyonlarini yürütmek için burada, Pakistan’da CIA’yi bulundurmasina izin verecek misiniz?" seklindeki sorusuna Khan, "Pakistan topraklarindan Afganistan’a yönelik herhangi bir üs kullanimi ya da herhangi bir eyleme izin vermemize imkan yok. Kesinlikle hayir" seklinde yanit verdi. Khan, ülkesindeki askeri üslerinin kullanimi konusundaki tutumunu bir kez daha teyit etti.

Öte yandan, CIA, Afganistan’dan ABD askerlerinin çekilmesi sonrasi bu ülkedeki operasyon gücünü devam ettirmek amaciyla yeni arayislarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA