MÜSIAD KKTC Olagan Genel Kurulu Yapildi

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Subesinin Olagan Genel Kurulu yapildi.

MÜSIAD KKTC'den yapilan yazili açiklamaya göre, Kibris Türk Ticaret Odasi Konferans Salonu'nda gerçeklestirilen Genel Kurulda, Kurucu Baskan Okyay Sadikoglu görevini Ramazan Gündogdu'ya devretti.

Genel Kurula Türkiye Cumhuriyeti Lefkosa Büyükelçisi Ali Murat Basçeri, Kibris Türk Ticaret Odasi (KTTO) Baskani Turgay Deniz, Kibris Türk Sanayi Odasi (KTSO) Baskani Ali Kamacioglu istirak etti. Genel Kurula çevrim içi baglantiyla da MÜSIAD Genel Baskani Abdurrahman Kaan ile MÜSIAD Global Üst Kurulu Baskani Mehmet Fatih Keçebir de katildi.

Programin açilisinda konusan Sadikoglu, MÜSIAD KKTC adina 2014'ten itibaren yüksek ahlak ve ileri teknoloji hedefiyle yurt içinde ve disinda önemli çalismalar gerçeklestirdiklerini belirterek yeni yönetime açik desteklerini iletti.

MÜSIAD KKTC'nin yeni Baskani Gündogdu, Türkiye ve dünya çapinda 12 binden fazla üye, 50 binden fazla isletme ve 2 milyon kisilik istihdam kapasitesiyle MÜSIAD'in büyüklügünü ortaya koydugunu ifade etti. Gündogdu, Kibris Türkü is insanlarinin sorunlarina çareler üreteceklerini ve dünyanin neresinde olurlarsa olsun karsilastiklari her sorunda yanlarinda olacaklarini söyledi.

Yeni ticaret pazarlarinin açilmasina vesile olmak adina KKTC ve Türkiye'den is insanlarinin daha iyi iliski kurmalari için de gayret edeceklerini anlatan Gündogdu, "Hükümetlerimize daima gerçekçi ve uygulanabilir önerilerde bulunacagiz. Kadin ve genç girisimcilere sahip çikarak destek olmaya devam edecegiz." dedi.

Abdurrahman Kaan ise KKTC'nin basta turizm olmak üzere, ulasim, acentecilik, günes enerjisi, mobilya, narenciye ve süt ürünleri sektörlerinde ciddi bir potansiyel tasidigini, dogru politika ve planlamalarla KKTC'nin diger ülkelerle olan is birliklerinin artirilabilecegini aktardi.

- "Türkiye olarak hem mali hem de teknik destegimizi artirarak sürdürmeye devam edecegiz"

Büyükelçi Basçeri, dünyanin salginla birlikte olaganüstü bir dönemden geçmekte oldugunu, Mart 2020 öncesi kosullara dönmenin pek mümkün görünmedigini ve degisen kosullara en hizli uyum saglayanlarin üreten ülkeler olduguna dikkati çekti.

KKTC'de de sürdürülebilir bir ekonomik yapiya kavusmak adina yeni seyler konusma zamaninin çoktan geldigini vurgulayan Basçeri, "Yeni normal adini verdigimiz bu süreçte ihracatin, üretimin, imalat sektörünün, sanayilesmenin ve sanayicinin önemi bir kere daha ortaya çikmistir. KKTC'de agirlikli olarak hizmet sektörüne dayali bir ekonomik yapinin ortaya koydugu zorluklari salgin döneminde hep birlikte yasadik." diye konustu.

Basçeri, "Türkiye Cumhuriyeti olarak bu süreçte üreten ve ürettigini ihraç eden bir KKTC hedefiyle ilgili tüm sektörlere, hem mali hem de teknik destegimizi artirarak sürdürmeye devam edecegiz." ifadesini kullandi.

MÜSIAD KKTC'nin de hem makroekonomik politikalarin belirlenmesinde hem de bunlarin uygulamalarinda gösterecegi etkinlikte, sivil toplum kuruluslarinin siyasete itici güç olabilecekleri yönündeki özendirici ve örnek bir sivil toplum kurulusu olma görevini de yerine getirecegine yürekten inandigini kaydeden Basçeri Genel Kurulun hayirlara vesile olmasini diledi.

Kaynak: AA