Medya Partneri AA'nin Standi, Antalya Diplomasi Forumu'nda Büyük Ilgi Görüyor

Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) "Global Iletisim Ortagi" Anadolu Ajansinin standi yogun ilgi görüyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesinde, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun ev sahipliginde düzenlenen ve AA'nin "Global Iletisim Ortagi" oldugu Antalya Diplomasi Forumu (ADF) Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

Diplomasinin nabzinin tutuldugu forumda, medya partneri olarak 13 dilde yaptigi yayinlarla dünyadaki gelismeleri aktaran Anadolu Ajansi da stant açti.

- "Hem Ajans'in hem Türkiye tarihinin arsivi niteliginde prestijli eserlere sahibiz"

AA Haber Akademisi Direktörü Bora Bayraktar, yaptigi açiklamada, Antalya'daki uluslararasi organizasyonun Türkiye'nin yeni bakis açisini yansitan bir forum oldugunu söyledi.

AA olarak hazirladiklari yayinlari stantta sergilediklerini belirten Bayraktar, "Hem Ajansin hem Türkiye tarihinin arsivi niteliginde, son derece prestijli eserler var. Bunlari farkli dillerde tanitiyoruz. Almanaklarimiz var, bunlari açip baktiginizda örnegin 2019'da, 2020'de Türkiye'de ne oldugunu, en önemli olaylari fotograflarla AA'nin öne çikmis islerini görebiliyorsunuz. Bu açidan platform bizim için önemli bir firsat oldu." diye konustu.

Türkiye'nin önemli konularini, tarihe geçecek nitelikteki gelismeleri AA yayinlari ile kayda geçirdiklerini aktaran Bayraktar, bunlari uluslararasi boyuta tasiyip kalici hale getirmek için yeni yayin planlarinin oldugunu ifade etti.

- KKTC Cumhurbaskani Tatar ve Disisleri Bakani Çavusoglu'ndan AA standina ziyaret

Yerli ve yabanci katilimcilar tarafindan büyük ilgi gören AA yayinlarinin sergilendigi standi, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da ziyaret etti.

AA çalisanlariyla bir süre sohbet eden Çavusoglu'na, AA Antalya Bölge Müdürü Mustafa Yildirim yayinlar hakkinda bilgi verdi.

Yayinlari inceleyen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar'a da "Atatürk'ten Erdogan'a Cumhurbaskanlarimiz" kitabi hediye edildi.

Standi Antalya Valisi Ersin Yazici, Türkiye Otelciler Federasyonu Baskani Sururi Çorabatir, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Davut Çetin, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan basta olmak üzere çok sayida yerli ve yabanci diplomat ve medya mensubu da ziyaret ederek, yayinlari inceledi.

Kaynak: AA